banner-mosi2018

Вести

Укроћен Рабреновачки поток

У општини Прибој успешно реализован пројекат “Уређење водотокова другог реда” чиме су у потпуности уређени Рабреновачки и поток Речица, као и значајан број мањих потока бујичара, а који се уливају у реку Лим.

Опширније...

Почело уређење фасада зграда у Прибоју

Једна лепа и занимљива, али пре свега корисна и функционална идеја, заједничко уређење фасада зграда у Прибоју ових дана заживела за разлику од многих других средина и у Србији и у окружењу. У питању је суфинасирање изградње нових фасада, где Општина Прибој учествује са 80% бесповратних средстава, а станари са преосталих 20%.

Опширније...

Прибоју одобрен пројекат управљања људским ресурсима

Општини Прибој додељен је пакет подршке за унапређење функције управљање људским ресурсима у оквиру друге фазе заједничког пројекта Европске уније и Савета Европе "Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи".

Опширније...

Државни секретар Нерић у Прибоју

У Прибоју је у радној посети у петак 15. новембра боравио Ненад Нерић, државни секретар за рад и запошљавање, борачку и социјалну политику. Суштина посете био је обилазак локалних услуга социјалне заштите и разматрање планова за формирање нове установе за пружање услуга социјалне заштите локалног карактера.

Опширније...

Дан отворених врата у МЕТШ

Зграда средње Машинско - електротехничке школе у Прибоју потпуно је реновирана заједно са О.Ш. "Десанка Максимовић". Реконструкција је трајала нешто преко годину дана, а коштала је 541,5 милиона динара, док је средства обезбедила Влада Србије преко своје Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Опширније...

Прибоју друго место у избору за општину једнаких могућности

Општина Прибој заузела je ДРУГО МЕСТО на избору за ОПШТИНУ/ или ГРАД ЈЕДНАКИХ МОГУЋНОСТИ, у организацији Повереника за заштиту равноправности, уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке.

Опширније...

Први школски радио "Вук"

Канцеларија за младе Прибој, према раније постигнутим договорима, испунила је обећање и својом новом донацијом употпунила неопходну опрему за оснивање првог школског радија у овом крају, Школског радија "ВУК" у ОШ „Вук Караџић“ у Прибоју.

Опширније...

Свечано отварање реновиране МЕТШ у Прибоју

У Прибоју је на свечан начин и у присуству уважених званица у среду, 6. новембра, предата на употребу реновирана зграда МЕТШ која је засијала у новом сјају, јер је осим зидова на згради све друго у потпуности ново.

Опширније...

Емисија "Побратими из Прилужја у Прибоју"

Последњих дана октобра у Прибоју је боравила делегација братске општине Прилужје са Косова и Метохије. У питању је највећа српска енклава на централном Косову коју већ две године организовано помаже општина Прибој, да њени житељи опстану и остану на светој српској земљи.

Опширније...

Сећање на погинуле борце

На годишњицу откривања спомен обележја у Новом Прибоју погинулим борцима у ратовима од 1991. до 1999. године, Удружење ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Прибој и ове године 4. новембра у присуству родбине, представника локалне самоуправе, Војске Србије, републичке организације РВИ и ППБ и борачких удружења из Србије и Републике Српске, положили су венце и цвеће на спомен облежје, оживели успомене и драга сећања на јунаке, наше суграђане, који су свој живот дали за ову земљу и слободу њених грађана.

Опширније...

Завршена замена водоводне и хидрантске мреже у Слободној зони Прибој

У Слободној зони Прибој, у петак 1. новембра, како је и било и предвиђено динамиком радова, завршена је реализација пројекта "Реконструкција постојеће и изградња нове водоводне и хидрантске мреже у Слободној зони Прибој". Пројекат је вредан 349.668 евра, а финасирала га је Европска унија преко програма ЕУПРО, док је Општина Прибој учествовала са 20% средстава.

Опширније...

Почели радови на асфалтирању пута Сјеверин - Сртмац

У присуству великог броја мештана, челника локалне самоуправе и представника извођача радова у петак, 1. новембра, и званично су отпочели радови на асфалтирању уговорене деонице пута Сјеверин - Стрмац .Ради се о деоници од 10,2 километара, а тренутно је у захвату деоница од 3 километра и 80 метара, од краја досадашњег асфалта односно од Ахметовине, па готово до моста у Забрђу. Ширина пута биће 3,5 метара.

Опширније...

Спортске игре младих у посети руководству општине Прибој

На позив Спортског савеза Прибој, Спортске игре младих узеле су учешће на Малом сајму спорта у Прибоју, а посету нашем граду руководство игара искористило је да направи радни састанак са челним људима Општине Прибој и Спортског савеза Прибој. Састанак је одржан јуче, 31. октобра, у канцеларији Председника општине Прибој.

Опширније...

Побратими из Прилужја у Прибоју

Прибој је град на Тромеђи, на раскрсници култура и цивилизација, Прибој је град отворених погледа, град вредних и марљивих људи, Прибој је град младости и спорта, град добрих домаћина и гостопримљивих љиди, Прибој је град који има душу.

Опширније...

Олимпијски шампион Давор Штефанек у Прибоју

Олимпијски шампион и понос Србије рвач Давор Штефанек, и актуелни председник Спортског савеза Србије данас, 29. октобра, посетио је Прибој где је присуствовао Малом сајму спорта који је одржан на Тргу ФАП-а и на коме су учешћа узели спортисти углавном млађе селекције 17 од 21 клубова и удружења, колико броји чланова Спортски савез Прибоја.

Опширније...

Одржан Мали сајам спорта у Прибоју

Поред још четири града у Србији, у Прибоју је данас, 29. октобра одржан Мали сајам спорта као увертира за осму по реду републичку манифестацију Сајам спорта 2019 који ће се одржати у Београду од 22. до 24. новембра.

Опширније...

Одржан 7. Фестивал хорске музике у Прибоју

У организацији епархије Милешевске, Црквене општине Прибој Црквено-градског хора Свети Кнез Лазар из Прибоја и уз помоћ Дома културе и Општине Прибој, у суботу, 26. октобра у нашем граду је одржан 7. Фестивал хорске музике.

Опширније...

Јована Спасић из Скопља победница у говорењу поезије на фестивалу "Дани Данила Лазовића"

Јована Спасић, студнет глуме на факуктету драмских уметности из Скопља, Северна Македонија, победник је такмичења у говорењу поезије на седмом фестивалу “Дани Данила Лазовића” у Прибоју, који се у граду на Лиму одржао од 22. до 25. октобра.

Опширније...

Прибој посетио директор Управе за сарадњу са верским заједницама

Oпштину Прибој у петак, 25. октобра посетио je директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Милета Радојевић, који је са челницима локалне самоуправе и представницама верских заједница, разговарао о даљој и још успешнијој сарадњи.

Опширније...

Гради се аутокамп на Потпећком језеру

Потпећко језеро на Лиму у општини Прибој је поодавно туристичка шанса овог града. Омиљено излетиште Прибојаца, не само рибара и купача, већ и свих људи који воле воду и нетакнуту природу.

Опширније...

Пуштен у рад котао на пелет у О.Ш. "Никола Тесла" у Прибојској бањи

Са почетком нове грејне сезоне у општини Прибој бележимо и нови инфраструктурни успех.У ОШ "Никола Тесла" у Прибојској Бањи, данас пуштен у рад котао на пелет,па је тако и ова васпитно - образовна установа,као и свих пет градских школа,досадашње фосилне енегенте,угаљ и дрва,заменила - савременим енегентом - биомасом.

Опширније...

Отворен Фестивал "Дани Данила Лазовића"

У Прибоју је јуче 22. октобра почео седми по реду фестивал „Дани Данила Лазовића“, у знак сећања на великог барда југословенског и српског глумишта, прибојца, Данила Лазовића. Организатори овог значајног и све популарнијег фестивала су Дом културе „Пиво Караматијевић“ и Завичајни музеј Прибој,а покровитељ је Општина Прибој.

Опширније...

Отворена топлана на биомасу за школе у Новом Прибоју

У Прибоју је данас, 22. октобра на свечан начин пуштена у рад топлана на биомасу снаге 1,8 MW која ће грејати просторије две основне школе - ОШ "Десанака Максимовић" и ОШ "Вук Караџић" и две средње школе - Гимназију Прибој и Машинско - електротехничку школу, затим Дечји диспанзер и Амбуланту за одрасле Дома здравља у Новом Прибоју. Вредност топлане, која ће као енергент користити дрвену сечку, је 126 милиона динара, а коју је финасирала Влада Србије преко своје Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Опширније...

У Прибоју одржан јубиларни 40. Сабор лекара

Јубиларни 40.Сабор лекара југозападне Србије и северне Црне Горе одржан је у Прибоју 18. и 19. октобра, у организацији Опште Болнице и Дома здравља Прибој, а под покровитељством Министарства здравља и Општине Прибој.

Опширније...

Одржано едукативно предавање "Још увек возим"

У оквиру кампање за повећану безбедност свих учесника у саобраћају у петак, 18. октобра, у Прибоју је одржано едукативно предавање под симболичним и опомињућим називом "Још увек возим".

Опширније...

Прибоју признање на Фестивалу паметних градова - Smart City 2019

На овогодишњем Smart City festivalu, односно Фестивалу паметних градова, који је одржан 15. октобра у Белекспоцентру у Београду, Прибој је међу четири града у Србији коме је додељено признање за изузетне резултате у отварању података и уступању јавности на даљу употребу.

Опширније...

Запослен 500 радник у Слободној зони Прибој

У Слободној зони Прибој запослен је 500 радник, од почетка рада ове привредне зоне, пре непуне 4 године. Потписивању уговора јуче у турској компанији Флекс академи присуствовали су и саветници председника Србије Александра Вучића за инострана улагања, Јeрг Хескенс и Марко Пећанац који су дали свој немерљив допринос довођењу инвеститора у Слободну зону Прибој, затим председник општине Прибој Лазар Рвовић и народни посланик из нашег града Крсто Јањушевић, као и челници готово свих компанија које раде у Слободној зони Прибој.

Опширније...

Усвојен други ребаланс буџета општине Прибој

Усклађујући приходе и расходе буџета, према потребама које се очекују до краја године,одборници СО Прибој, на свом 22. заседању у овом саазиву, 16. октобра, усвојили су други ребаланс буџета општине Прибој, који је сада већи за 2,6 одсто или за 34 милиона и 504 хиљаде динара, па тако буџет локалне самоуправе у Прибоју сада износи 1.362.659.508 динара.

Опширније...

Посао ФАП-у вредан 220 милина динара

Прибој и ФАП у уторак, 15.октобра, посетио је министар одбране у Влади Србије Александар Вулин са сарадницима. Министар Вулин поново је, у кратком року, посетио Фабрику аутомобила Прибој, где је потписан нови уговор о репарацији и унапређењу борбених оклопних возила Војске Србије вредан 220 милиона динара. Овај посао је нови технолошки искорак прибојског ФАП-а, посао је врло сложен и одговоран и потврђује поверење Војске Србије у ФАП, његово руководство, инжењере и раднике.

Опширније...

У Прибоју 40. Сабор лекара југозападне Србије и северне Црне Горе

Јубиларни 40. Сабор лекара југозападне Србије и северне Црне Горе одржаће се у Прибоју 18. и 19. октобра, у организацији Дома здравља и Болнице Прибој, а под покровитељством Министарства здравља Републике Србије и Општине Прибој.

Опширније...

Заказана 22. седница Скупштине општине

22. седница Скупштине општине Прибој ће се одржати 16. октобра 2019. године (среда) у 10 часова у малој сали Дома културе "Пиво Караматијевић".

Опширније...

Поткатегорије