banner telefoni naslovna

Вести

Реконструкција школе у Прибојским Голешима

Једна од најстаријих школа у општини Прибој, која је почела са радом још 1868.године, у оквиру цркве на Растини, зграда школе на Долинском Бријегу у Прибојским Голешима, ових дана се реконструише средствима Општине Прибој, захваљујући чему ће бити заштићена од даљег пропадања, али и поново имати своју адекватну намену према потребама грађана ове месне заједнице.

Опширније...

Нова донација општине Општој болници Прибој

Како би подигла квалитет здравствене заштите на што већи ниво, локална самоуправа прибојском здравству помаже готово на дневном нивоу, а све са циљем да се олакша рад лекара и медицинског особља али и створе што бољи услови за лечење наших суграђана.

Опширније...

Милион динара за модернизацију Градске библиотеке

За модернизацију рада Градске библиотеке у Прибоју обезбеђено је милион динара. Половину средстава по пројекту, а на основу конкурса „Градови у фокусу“, издвојиће Министарство културе и информисања, а другу половину финансираће Општина Прибој.

Опширније...

Заказана 25. седница Скупштине општине

25. седница Скупштине општине Прибој ће се одржати 3. јуна 2020. године (среда) у 10 часова у великој сали Дома културе "Пиво Караматијевић".

Опширније...

Награде прибојским волонтерима

За време пандемије корона вируса и ванредног стања, волонтери Прибоја својом даноноћном активношћу, која траје преко 70 дана, дали су немерљив допринос, да Прибојци и Прибојке, поготово најстарији суграђани, што лакше поднесу новонасталу ситуацију.

Опширније...

Одржана 79. седница Општинског већа

Већници општине Прибој заседали су у среду, 27.маја, по 79.пут у овом сазиву, односно први пут после проглашења пандемије корона вируса, јер су у међувремену седнице одржаване телефонским путем. Да би се испоштовале мере заштите, седница је одржана у Малој сали Дома културе.

Опширније...

Јавни конкурс за финансирање пројеката удружења грађана и невладиних организација из буџета општине Прибој за 2020. годину са територије општине Прибој

Комисија за спровођење јавног конкурса расписује Јавни конкурс за финансирање пројеката удружења грађана и невладиних организација из буџета општине Прибој за 2020. годину, са територије општине Прибој.

Опширније...

Успоривачи брзине и на сеоском подручју

Ових дана завршавају се радови на деоницама путне инфраструктуре, који услед лоших временских прилика претходне године нису били завршени. У циљу повећања нивоа безбедности свих учесника у саобраћају, општински Савет за безбедност саобраћаја, наставио је акцију постављања принудних успоривача брзине, тзв."лежећих полицајаца" на сеоском и приградском подручју.

Опширније...

Начелник Генералштаба обишао део јединица у Златиборском округу

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас, са сарадницима, део јединица Војске Србије у Златиборском управном округу и разговарао са представницима локалне самоуправе.

Опширније...

Игре крећу из Прибоја

Након проглашења Прибоја за домаћина свечаног отварања овогодишње, седме сезоне Спортских игара младих Србије, одржана је и прва седница Организационог одбора СИМ Прибој 2020.

Опширније...

Захвалнице донаторима прибојског здравства

Када је на почетку пандемије коронавируса недостајала неопходна заштитна опрема, није се дуго чекало на оне који су то могли да обезбеде. Људи добре воље, притекли су у помоћ. Прибојске компаније, предузетници, искрени пријатељи Прибоја, познати спортисти.

Опширније...

Прибој домаћин отварања Спортских игара младих Србије

Општина Прибој биће домаћин свечаног отварања Дунав осигурање Спортских игара младих Србије за 2020. годину. Церемонија проглашења града домаћина, уприличена је у уторак, 19. маја, чиме је и званично отпочела кампања под називом “Прибој те зове”.

Опширније...

Општини Прибој за замену кровног покривача Дома културе одобрено 4 милиона динара

Општини Прибој за пројекат "Живот на граници без културних граница", са којим је аплицирала а на Конкурсу Министарства културе и информисања Републике Србије "Градови у фокусу 2020.", одобрено је 4 милиона динара за замену кровног покривача зграде Дома културе.

Опширније...

Министарство привреде расписало тендер за реконструкцију школе у природи у Бучју

За пројекат реконструкције и пренамене објекта школе у Бучју, расписана је јавна набавка, која ће трајати до 25. јуна, након чега би требало да се отпочну радови, пошто се изабере извођач.

Опширније...

ЈКП "Услуга": Обавештење

Због измештања главне водоводне цеви из порте манастира Свети Никола у Прибојској Бањи, сутра ће без воде остати потрошачи насеља Прибојске Бање и Мијаиловца, у времену од 08 h do 14 h.

Опширније...

Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој: Наставак Конкурса за доделу аутоседишта за децу

Савет за безбедност саобраћаја општине Прибој обавештава грађане и потенцијалне подносиоце захтева, да се наставља Конкурс за доделу аутоседишта, расписан 12.03.2020.године, а који је обустављен услед проглашења ванредног стања у општини Прибој.

Опширније...

Општинска изборна комисија: Обрасци за спровођење изборних радњи

Општинска изборна комисија на седници одржаној 05.03.2020. године, утврдила је обрасце за спровођење изборних радњи за избор одборника Скупштине општине Прибој, који ће се одржати 26.04.2020. године.

Опширније...

Асфалт у Грачаници

У селу Грачаница, у МЗ Бања, ових дана општина Прибој асфалтирала је 1200 метара пута кроз ово село, који ће користити житељи преко 50 домаћинстава, а међу њима и десетак школараца, који похађају основну школу у Прибојској Бањи.

Опширније...

Обавештење: Информација за грађане који имају потребу за преласком државне границе

Обавештавају се грађани општине Прибој који имају потребу за преласком државне границе са БиХ да један од неопходних докумената – лист непокретности, могу прибавити преко Општине Прибој, а како би били ослобођени плаћања свих трошкова и административних такси. Захтев за издавање листа непокретности за намене преласка државне границе могу поднети на прописаном формулару на писарници Општинске управе Прибој.

Опширније...

Стаза крај Лима у Старом Прибоју ускоро у новом руху

Данас је расписан тендер за бирање извођача, за изградњу пешачко-бициклистичке стазе у Старом Прибоју. Ради се о пројекту Туристичке организације Прибој, који финансира Министарство трговине, туризма и телекомуникација, а са којим ће Стари Прибој добити реконструисану шетну стазу.

Опширније...

Општински штаб за ванредне ситуације: Поновна подела дезинфекционих средстава

ЈКП "Услуга"Прибој ће поново, у четвртак 30.априла, вршити поделу дезинфекционих средстава. Посуде са дезинфекционим средством биће лоциране као и до сада у Новом Прибоју на две локације, испред Хотела Лим и на школским теренима поред бине, а у Старом Прибоју на аутобуској станици.

Опширније...

Девет нових камиона из ФАП-а за Војску Србије

Војска Србије, у односу на претходну годину, два пута је повећала обим набавке која је вршена у "ФАП Корпорацији" а.д. Прибој, рекао је министар одбране Александар Вулин, који је у пратњи помоћника министра за материјалне ресурсе Ненада Милорадовића, обишао данас производњу наоружања и војне опреме које то предузеће из Групације Одбрамбена индустрија Србије врши за потребе Војске Србије и Министарства одбране.

Опширније...

Општински штаб за ванредне ситуације: Поновна подела дезинфекционих средстава грађанима Прибоја

ЈКП "Услуга"Прибој ће поново, у четвртак 22.априла, вршити поделу дезинфекционих средстава. Посуде са дезинфекционим средством биће лоциране као и до сада у Новом Прибоју на две локације, испред Хотела Лим и на школским теренима поред бине, а у Старом Прибоју на аутобуској станици.

Опширније...

Закључак Општинског већа општине Прибој

Општинско веће општине Прибој, на седници одржаној 22.04.2020.године, телефонским путем, донело је Закључак, којим се закупци пословних простора у својини општине Прибој, којима је наредбама Општинског штаба за ванредне ситуације или одлуком Владе Републике Србије, а везано за проглашено ванредно стање, забрањено обављање делатности за време трајања ванредног стања, ослобађају од плаћања целокупног износа закупнине за пословне просторе, почев од закупнине за месец март 2020.године, закључно са месецом у коме се укида ванредно стање проглашено на територији Републике Србије.

Опширније...

Обавештење: Почиње са радом зелена и млечна пијаца у Старом Прибоју

У складу са ублажавањем мера, које се спроводе на нивоу целе државе, од среде 22. априла у Старом Прибоју, поново ће почети са радом зелена и млечна пијаца.

Опширније...

Маске за Болницу, Дом здравља Прибој и Граничну полицију

Због актуелне ситуације са коронавирусом, у Прибоју у уторак, 21.априла бележимо нову донацију Болници и Дому здравља, али и припадницима Регионалног центра граничне полиције према Црној Гори, са седиштем у Прибоју.

Опширније...

Изабран извођач радова за изградњу градске топлане на биомасу

Конзорцијум „Јужна Бачка“ из Новог Сада градиће нову градску топлану на биомасу у Прибоју, резултат је тендера који је расписало Министарство рударства и енергетике Владе Републике Србије.

Опширније...

Обавештење: Штаб за ванредне ситуације

У складу са одлуком на снази, о проглашењу ванредног стања на територији Републике Србије, у циљу спречавања, сузбијања и гашења епидемије COVID 19, Општински штаб за ванредне ситуације донео је одлуку о расподели заштитне опреме, коју је Општини Прибој упутило Министарство државне управе и локалне самоуправе и то 600 маски и 1200 заштитних рукавица по следећем распореду:

Опширније...

Дезинфекција и прање улица у Прибоју

Према наредби Штаба за ванредне ситуације у петак, 10. априла, завршено је прање и дезинфекција улица и јавних површина у новом делу града, а урађена је акција одношења кабастог отпада.

Опширније...

Пакети за особе са инвалидитетом

Општина Прибој предузима конкретне кораке да својим суграђанима, поготову онима слабијег материјалног стања, период ванредног стања због епидемије корона вируса, колико толико учини подношљивијим.

Опширније...

Поткатегорије