banner-mosi2018

Топлана Прибој

Основна делатност предузећа је дистрибуција топлотне енергије. ЈП "Топлана Прибој" снабдева топлотном енергијом 1.390 домаћинстава у Прибоју са 81.720 /m2 грејне површине, и још око 36.780 /m2 пословног простора са укупном инсталисаном снагом на даљинском грејању од 29.000 kW.

Контакт:

ЈП "Топлана Прибој"
Адреса:12 јануар бр.5, Прибој
Телефон: 033/454863
е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Програм рада за 2019. годину можете погледати овде.


Директор: Зоран Ратковић, рођен 29.11.1956. године у Кучину, општина Пријепоље. Основну и средњу Машинско-електротехничку школу завршио у Прибоју, а диплому Машинског факултета у Сарајеву стекао 1981. године. Од 1981. до 1983. године радио у ФАП-у ООУР "Одржавање" на пословима инжењера за енергетику. Од 1983. до 1984. године радио као инжењер објеката за енергетику ФАП-овог погона "Пресераја" у изградњи. Од 1984. до 2012. године радио у "Индустрији Полиестер" где је радио на различитим руководећим пословима у вези са одржавањем. Од краја 2013. године запослен у ЈП "Топлана Прибој" прво као координатор за техничке послове, а од 2016. године распоређен на послове руководиоца производно-техничке службе. Стручни испит за дипломиране Машинске инжењере је положио 1985. године. Лиценце за одговорног пројектанта и извођача радова термотехнике, процесне и гасне технике је стекао 2004. године. Лиценцу за израду главних пројеката заштите од пожара стекао је 2016. године. Поред наведеног радио је на више пројеката, вршио стручни надзор и био одговорни извођач радова за објекте у општинама Прибој, Пријепоље и Нова Варош. Одлуком Скупштине општине Прибој од 25.09.2017. године именован је за директора ЈП "Топлана Прибој". Ожењен је и отац двоје деце.
toplana priboj

Градска библиотека Прибој

Градска библиотека Прибој

Градска библиотека Прибој, Одлуком Скупштине општине Прибој од 17.09.1997.године ради као самостална установа културе. Пре тога, библиотека је радила у склопу Дома културе и настављала традицију сто година читалаштва у Прибоју.

Целокупан рад библиотеке организује се у складу са прописаним стандардима за народне матичне библиотеке и важећим законским прописима.

Библиотека обавља рад у своје две организационе јединице и на две локације. У седишту библиотеке у новом делу града, рад је организован у две смене,осим викенда. Књижни огранак у старом делу града ради у једној преподневној смени. Сваки члан библиотеке може да користи књиге из било ког фонда јер је чланарина јединствена.

У седишту библиотеке ради читаоница која се максимално користи јер се део научне и стручне литературе, целокупан фонд речника и енциклопедија, периодике и друго, користе само у простору библиотеке.

У читаоници се могу прочитати два дневна листа: Политика и Данас. Библиотека набавља и значајан број часописа: Базар, Историја, Књижевне новине, Међај, Свитак, Новине београдског читалишта, Мој стан, Бурда, Браво, Поетика, Индија (на енглеском језику).

У огранку, у старом делу града, корисницима су доступне једне дневне новине и један илустровани часопис.

У оквиру библиотеке постоји Дечије и Завичајно оделење.

Из Завичајног одељења, књиге се не позајмљују већ се користе у читаоници.
Библиотека има фонд од око 42 000 књига са око 29 900 наслова.
Библиотека има око 600 чланова различите структуре и преко 9 000 посета годишње.

Седиште Градске библиотеке се налази у новом делу града у згради Гимназије.

Контакт:

Адреса: ул. "Вука Караџића" бб. 31330 Прибој
Телефон/факс: 033/2452-975
маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Програм рада за 2019. годину можете погледати овде.

 

Директор: Селма Кулоглија, рођена 22.06.1983.године у Прибоју. Дипломирала 2008.године на Пољопривредно-прехрамбеном факултету, дипломирани инжињер пољопривреде. Радила у СЗТР ”КИКО” од 01.07.2009. до 30.06.2010.године и од 05.02.2011. до 25.07.2012.године. Од 2012 године, постављена за директора Градске библиотеке Прибој. Удата, мајка једног детета.

Пано поводом светског дана књиге и ауторских праваPano povodom svetskog dana knjige i autorskih prava

Дан дечије књиге 2013.dan dečije knjige 2013

Дан књиге 2013.dan knjige 2013

Пано поводом Дана државности Републике Србије

dan drzavnosti pano

Нове књиге

feb 2013 biblioteka

Градска библиотека Прибој препоручује:

За одрасле:
Аманда Квик - Лажна вереница
Ентони Капела - Храна љубави
Нора Робертс - Страст у смрти
Нора Робертс - Спас у смрти
Нора Робертс - Слава у смрти
Џон Бајн - Дечак у пругастој пиџами
Мег Кабот - Брбљивица у великом граду
Мери Х. Кларк - Татина мезимица
Надифа Мохамед - Дуго путовање кући
Ерик Сегал - Љубавна прича
Мег Кабот - Брбљивица
Аманда Квик - Сачекај до поноћи
Нора Робертс - Ствар избора
Аманда Квик - У загрљај у месечине
Меги Олдерсон - Вруће Панталоне
Донато Кариз - Шптач
Лоренс О Брајан - Истанбулска загонетка

За омладину:
Фредерико Моћа - Три метра изнад неба
Ник Хорнби - Како бити добар
Сју Таунзенд - Андријан Мол ( Млитаве године)


За децу:
Меган Макдоналд - Цаца фаца
Градимир Стојковић - Хајдук по Химелаји
Радјард Киплинг - Књига о џунгли
bibl01

 

Дом културе "Пиво Караматијевић"

Дом културе „Пиво Караматијевић“

Прибој је између два светска рата имао врло развијен културно- забавни живот. Активно је радила драмска секција, два уметничка друштва "Просвета" и "Гајрет", Тамурашки оркестар као и Градска читаоница. Зграда за културу није постојала па су се све представе одржавале у Хотелу Стевовића, а тридесетих година прошлог века у сали Соколског дома.

Изградња садашње зграде Дома културе "Пиво Караматијевић" завршена је 1959 године, где се сада одржавају разне културне манифестације у Прибоју .

При Дому културе активно ради аматерско позориште за децу “Мала позоришна радионица „ чије су представе освајале највећа републичка и међународна признања. Сваке године у априлу у Прибоју се одржава Међурепубличка смотра фестивал дечјег драмског стваралаштва

Дом културе је организатор две песничкие манифестације међународног карактера „Лимских вечери поезије „за ученике средњих школа и „Лимских вечери дечје поезије „за ученике основних школа .

Дом културе је организатор позоришних представа, ликовних изложби, промоција књига, концерата и бави се издавачком делатношћу. При Дому културе ради и Градски биоскоп.

Контакт:

Дом културе "Пиво Караматијевић"
Адреса: Прибој ул. "12 јануар"
Телефон: 033/2454-802, 033/2445-395
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Програм рада за 2019. годину можете погледати овде.


Директор: Борка Пузовић, рођена 05.04.1964. године у Прибоју. Дипломирани агроекономиста. Дипломирала 1988.године у Новом Саду. Од 1990. до 1998. Године, радиал у ЗЗ ”Пољопромет” Прибој на пословима комерцијалисте,а затим и руководиоца економ. рачуноводствене службе. Од 1998. до 2004. Године радила у ФАП ”Лим” доо на пословима шефа рачуноводства. Од 2004. до 2011.године ради као руководилац економског сектора Агенције ”Божис”. Од 2011. до 2012. врши дужност директора Туристичке организације Прибој. 2012. постављена за директора Дома културе ”Пиво Караматијевић”. Удата, мајка једног детета.

ЈКП “Услуга“

ЈКП Услуга
ЈКП "Услуга" послује као јавно комунално предузеће основано од стране СО-е Прибој чија је делатност од општег интереса за сва насељена места. Водоснабдевање је најелементарнија потреба свих грађана, па је ова делатност у оквиру комуналне делатности и приоритет. У оквиру предузећа је Постројење за пречишћавање воде. Вода за пиће редовно се контолише у Заводу за јавно здравље Ужице.
ЈКП “Услуга“ регистровано је за обављање следећих делатности:

  • сакупљање ,пречишћавање и дистрибуција воде
  • одстрањивање отпадака и смећа и друге активности у циљу очувања чистоће града
  • уређење и одржавање паркова, зелених и рекреационих површина према налогу Дирекције за изградњу града Прибоја и други послови који су регулисани Статутом предузећа


Контакт:
Јавно комунално предузеће "Услуга"
Адреса: Прибој ул. Саве Ковачевића бб.
Телефон: централа-033/2455885
РЈ "Водовод и одржавање" - 033/2455900
Постројење за пречишћавање воде - 033/445-243
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
сајт: uslugapb.atspace.com, www.jkpuslugapriboj.rs

Програм рада за 2019. годину можете погледати овде.

Директор: Жељко Јечменица, дипломирани машински инжењер. Рођен у Прибоју, 26.11.1965. Дипломирао на Машинском факултету у Београду. Радио у Фабрици аутомобила Прибој у реструктуирању и то као управник погона - алати и опрема. Ожењен је и има двоје деце.

Центар за социјални рад

Центар за социјални рад

Од свог оснивања Центар за социјални рад реализује стручне послове из области социјалне заштите који су му пренети у надлежност. Целокупна организација рада условљена је потребом да се прате и проучавају социјални проблеми, анимира заједница у правцу решавања ових проблема и спроводи превентивни и куративни рад кроз заштиту свих категорија: деце, одраслих и старих. Делатност Центра се развијала у оној мери у којој је сагледавана глобална социјална политика, у правцу који је пракса наметала и у мери којој је социјална наука напредовала.

Услови рада и простор у коме се реализују активности (непосредна заштита корисника и саветодавни рад), углавном задовољавају потребе, како корисника тако и запослених.
Делатност :

  • прихватилиште жртава породичног насиља
  • дневни боравак за децу са сметњама у развоју
  • становање уз подршку за младе који се осамостаљују
  • хранитељство
  • услуга помоћ у кући
  • дневни центар за старе
  • породични смештај за одрасле и старе


Контакт:

Центар за социјални рад Прибој
Адреса: Прибој ул. 12 јануар бр.114
Телефон: 033/2452-253, факс: 033/2451-142
е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

сајт: www.csrpb.rs

Програм рада за 2019. годину можете погледати овде.

 

Директор: Зоран Полић, рођен 19.04.1964. године (Прибој), дипломирани правник. Завршио Правни факултет 29. јуна 1989. године у Београду. Прво запослење 1. новембра 1989. године у Центру за Социјални рад у Прибоју. На место директора Центра за Социјални рад први пут је именован 30. јуна 1997. године а четврти мандат, који је у току, истиче 3. септембра 2013. године. Ожењен, отац једног детета. Супруга му је запослена у Дечјем вртићу, док је син студент друге године Грађевинског факултета у Београду.

Опширније...