slideshow04

Vesti

Počela rekonstrukcija operacionih sala u Opštoj bolnici Priboj

U pribojskoj Opštoj bolnici, prošle nedelje započeti su radovi na rekonstrukciji obe operacione sale, kojima će ovo biti prvo ozbiljno renoviranje posle skoro 50 godina. Sredstva za rekonstrukciju operacionog bloka hiruškog odeljenja u vrednosti od dva i po miliona dinara, odobrilo je Ministarstvo zdravlja preko Zdravstvenog centra Užice.

Nakon ozbiljnih problema u funkcionisanju pribojske hirurgije, ove godine započet je projekat njenog oživljavanja kroz sardnju sa Zdravstvenim centrom u Užicu, dodatno je proširen ovim usmeravanjem sredstava u renoviranje operacionog bloka. Završetkom radova, biće obezbeđeni adekvatni uslovi za rad hirurga koji u Priboj dolaze iz Užica, na osnovu ranije postignutog dogovora o ispomoći užičkih hirurga. Oni će u renoviranim operacionim salama raditi najsloženije hiruške poduhvate, a ujedno edukovati i hirurge iz Priboja.

Pribojska hirurgija opstaće i zahvaljujući sredsvima lokalne samouprave, koja finansira rad hirurga iz Užica, kao i smeštaj i ishranu, te će se na taj način građanima opštine Priboj omogućiti kvalitetnija zdravtvena zaštita a hirurzima iz Priboja određen vid edukacije.

Foto: Goran Reković

rekonstrukcija operacionih sala