slideshow04

Vesti

Održana 37. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 37. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj, na kome je utvrđen i Skupštini opštine prosleđen na usvajanje, rebalans Budžeta za 2018. godinu, kao i predlog revizije Plana kapitalnih investicija opštine Priboj za period 2015-2019. godine.

Ovim predlogom Odluke, odnosno rebalansom budžeta za 2018. godinu izvršeno je usklađivanje prihoda i rashoda budžeta prema potrebama koje se očekuju do kraja godine, tako da je ukupan obim budžeta utvrđen ranije donetom odlukom iznosio 1.301.758.568,00 dinara, a novim predlogom iznosi 1.301.758.568,00 din, što je ukupno povećanje za 72.818.083,00 din, ili izraženo u procentima 5,6 %. Povećanje prihoda se odnosi na transferna sredstva od Republike, a povećanje rashoda se najvećim delom odnosi na izgradnju nove proizvodne hale u Slobodnoj zoni, za šta je predviđeno 50.000.000,00 din. Takođe, za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u Slobodnoj zoni opredeljeno je 6.000.000, din, dok će se sredstvima iz budžeta finansirati i izrada projektne dokumentacije za izgradnju vodovodnog postrojenja Mihajlovac, kapitalno održavanje objekata PU Neven, rekonstrukcija zgrada i građevinskih objekata, kao i usluge po ugovoru Doma kulture Pivo Karamatijević, koje se odnose na projekte koji su dobili republički značaj, za šta su potrebna dodatna sredstva.

Danas je utvrđen i predlog revizije Plana kapitalnih investicija opštine Priboj 2015-2019 godine, i isti je prosleđen na usvajanje Skupštini opštine. Radi se o reviziji postojećeg Plana kapitalnih investicija, prethodno usvojenog 2014. godine, koji je revidirala i ažurirala listu prioritetnih projekata obrazovana Komisija za reviziju plana kapitalnih investicija 2015-2019. Novim PKI obuhvaćeno je 66 projekata iz različitih oblasti, koji su rangirani u skladu sa prethodno pripremljenim modelom za ocenjivanje kapitalnih projekata, te su se među prvorangiranim po prioritetnosti našli projekti izrade projektno-tehničke dokumentacije i projekti unapređenja komunalne infrastrukture, pre svega oni projekti koji imaju za cilj obezbeđivanje urednog vodosnabdevanja u svim delovima opštine Priboj. Pored toga, Planom su predviđeni i projekti čiji je cilj unapređenje energetske efikasnosti objekata javne namene, projekata rekonstrukcije sportskih i objekata kulture, kao i projekata unapređenja poslovne infrastrukture, pre svega u Slobodnoj zoni, što će rezultirati poboljšanjem privrednog ambijenta u opštini Priboj.

Sednica Skupštine opštine, 14. po redu, zakazana je za sredu 23. maj.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

15 sednica opstinskog veca priboj