slideshow04

Vesti

Japanska donacija udruženju MNRO u Priboju

Danas je Priboj posetio Njegova Ekselencija gospodin Đunići Marujama, ambasador Japana u Republici Srbiji, povodom ceremonije primopredaje specijalnog vozila za osobe sa invaliditetom, koje je Ambasada Japana donirala Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

poseta ambasadora japana

Ambasadora Japana dočekali su predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović i predsednica udruženja MNRO Milosava Udovičić, nakon čega su održali zajedničku konferenciju za štampu u prostorijama Udruženja.

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, tom prilikom zahvalio se za svu pomoć koju su Japan i narod Japana donirali Priboju i u prethodnom peridu, počevši od komunalnog opremanja pa do socijalne zaštite.

"Sama činjenica da su u dosadašnjem periodu poreski obveznici Japana, pomogli Srbiju sa 507 miliona evra, govori o tome koliko je Japan prijateljski nastrojen prema Srbiji. Ovu priliku koristim i da u ime građana Priboja izjavim saučešće svim porodicama nastradalih u poslednjim elementarnim nepogodama koje su zadesile Japan. Mi ne zaboravljamo pomoć koju je Japan uputio Srbiji kada su nju zadesile elementarne nepogode", rekao je Rvović.

Ambasador Marujama izrazio je veliko zadovoljstvo zbog posete Priboju.

"Priboj je veoma lep, domaćinski grad i drago mi je da smo ovom donacijom uspeli da doprinesemo lokalnoj zajednici", rekao je Marujama.

On je kazao i da odaje počast predsedniku opštine Priboj na naporima koje ulaže da unapredi socijalnu zaštitu lokalnog stanovništva.

Predsednica udruženja MNRO, Milosava Udovičić zahvalila se u ime članova udruženja na ovoj vrednoj donaciji, rekavši kako će jedno ovakvo vozila svima olakšati svakodnevni život.

Vlada Japana obezbedila je 22.620 evra za nabavku specijalnog vozila sa rampom za osobe sa invaliditetom, što je vredna i svojevrsna podrška unapređenju i samog sistema socijalne zaštite u Republici Srbiji. Uključujući i ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine, dosegao je 13,3 miliona evra. Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 507 miliona evra.