slideshow04

Vesti

Počelo renoviranje Mašinsko-elektrotehničke škole i OŠ "Desanka Maksimović"

U utorak 17. jula zvanično su počeli radovi na potpunoj rekonstrukciji dve pribojske škole, Mašinsko-elektrotehničkoj i OŠ "Desanka Maksimović". U pitanju je investicija u iznosu od 407 miliona dinara bez PDV-a, koju finansira Vladina Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Radove na do sada najvećem projektu obnove i unapređenja objekata javne namene u oblasti obrazovanja u Srbiji izvodi firma "Kej" d.o.o. iz Valjeva, koja je dobila posao na tenderu. Radovi će trajati 280 dana, nakon kojih će Priboj biti među gradovima i opštinama koje imaju najbolje objekte u obrazovanju.

Radovi na školama obuhvataju kompletnu elektro, vodovodnu i toplovodnu rekonstrukciju, a radovi na enterijeru i eksterijeru će takođe biti sveobuhvatni. Škole će posle par decenija svog rada, takođe dobiti i adekvatnu i modernu fiskulturnu salu.

Zamenik predsednika opštine Priboj, Saša Vasilić, ocenio je na otvaranju radova da će učenici i prosvetni radnici ove dve škole, imati vrhunske uslove za rad.

"Radiće se rekonstrukcija podova, vrata, prozora, najmodernije fasade će biti stavljene na škole i jedan dobar deo sredstava biće izdvojen za izgradnju fiskulturne sale, koju će deliti ove dve škole", rekao je Vasilić.

Imajući u vidu dinamiku radova i obimnost posla, neminovno je da učenici ove dve škole, u prvom polugodištu, nastavu pohađaju van svojih prostorija.

"Rukovodstvo opštine je već razmišljalo na tu temu i mi smo školama već poslali određeni dopis, gde ih obaveštavamo da moramo organizovati nastavu za učenike tako da koodrinišemo kapacitetima Gimnazije i OŠ "Vuk Karadžić".Imaćemo sledeće nedelje sastanak sa timom direktora iz pribojske opštine i dogovoriti se u interesu svih učenika da zadovoljimo njihove potrebe za obrazovanjem", rekao je Saša Vasilić.

Projekat obnove i rekonstrukcije škola podrazumeva potpunu obnovu škola, ukupne vrednosti oko 407 miliona dinara, odnosno za Mašinsko-elektrotehničku školu projektovane vrednosti 298.282.353,30 din bez PDV-a i za OŠ "Desanka Maksimović" projektovane vrednosti 108.77.616,56 din bez PDV-a.

METS projekat2