slideshow04

Vesti

Otvoreni mostovi u Strmcu

Još jedna vredna investicija Vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima na teritoriji opštine Priboj, danas je svečanim otvaranjem dva mosta u Sjeverinu privedena kraju. Investicija izgradnje mostova vredna je 14 miliona dinara bez PDV-a, a izvođač radova bila je firma Rovčanin gradnja Prijepolje.

mostovi sjeverin stmac1

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, na otvaranju mostova ocenio je da su radovi urađeni odlično, što se vidi naročito nakon elementarnih nepogoda, jer su mostovi prošli i određenu prirodnu probu kvaliteta rada.

"Ovo znači mnogo za građane, naročito će značiti nama jer su bili preduslov za nastavak radova na putnoj infrastrukturi prema Strmcu i očekujemo već iz jednog prethodnog ugovora nekih 700-800 metara, što je ugovoreno ali nije moglo da se realizuje dok se ne završe mostovi", rekao je Rvović.

On je na otvaranju mostova ocenio da su elementarne nepogode napravile mnogo štete građanima, te da bi bilo pitanje da mostovi nisu urađeni, da je bila na mestu njih stara konstrukcija, da li bi mogli uopšte da priđu kućama. Danas je i dogovoreno da se podhitno otklone posledice elementarnih nepogoda.

"Zahvaljujem se Vladinoj Kancelariji za javna ulaganja, jer ovo je jedan u nizu uspešno realizovanih projekata, koje radimo uz pomoć nje", rekao je Rvović.

Iz firme Rovčanin gradnja iz Prijepolja, ocenili su da su posao odradili maksimalno korektno i u razumnom roku, obzirom da je bilo dosta poteškoća u zimskom periodu kada se počelo sa radovima, dok se u ime meštana Sjeverina opštini Priboj zahvalio predsednik MZ Sjeverin, Vujadin Radović.

"Ovo je podstrek za dalje, ovo je jedan od uslova da bi se nastavilo dalje, kao što je predsednik rekao, da bi se asfaltirala deonica puta ka Strmcu. Ovo je osnovni deo, bez ovoga nije moglo da se radi", rekao je Radović.

Nakon što su završeni radovi na izgradnji ova dva mosta, stekli su se uslovi za nastavak asfaltiranja putnog pravca prema Strmcu, a kako je rukovodstvo opštine najavilo pred okupljenim meštanima, taj posao trebao bi da bude započet u avgustu ove godine.

mostovi sjeverin stmac2