slideshow04

Vesti

Ministar Rasim Ljajić zvanično otvorio Ribarsko naselje

Potpresednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je juče novoizgrađeni turističko – ribolovački kamp na Potpećkom jezeru kod Priboja i tom prilikom naveo da je dogovorena dogradnja ovog naselja kako bi se povećali smeštajni kapaciteti.

„Radimo sve da zapadnu Srbiju učinimo jedinstvenom turističkom destinacijom, da afirmišemo i podržimo sve lokalne samouprave i turističke organizacije, koje za to pokažu želju. Pojedinačno ne mogu napraviti one rezlutate koje svi mi očekujemo i dati doprinos za razvoj turizma i turističkog prometa na nivou cele Srbije. Udruženi turistički kapaciteti daju osnova da rezultati budu još bolji“, kazao je Ljajić.

Prema njegovim rečima prošle godine Srbija je bila među pet država u Evropi koja je imala najveći procentualni rast broja stranih turista, i da bi se nastavio ovakav trend, ponuda mora da se učini još raznovrsnijom i bogatijom.

„Ribarsko naselje je jedno od retkih koja su na ovakav način sagrađena u zemlji, jer Priboj mora po nekim specifičnostima da privlači turiste. Zahvaljujući prirodnim lepotama koje ima i geografskom položaju očekujemo ovde turiste i iz Crne Gore i BiH, dok se iz Srbije podrazumevaju. Sa nastavkom ovog projekta, Priboj ćemo pozicionirati kao mesto za aktivni turizam, za one koji vole lov i ribolov. Naredne godine u planu nam je i izgradnja auto kamp naselja čime će ovaj kraj biti poznat kao jedinstvena turistička destinacija“, istakao je Ljajić.

Predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović rekao je da je turizam jedno od strateških opredeljenja razvoja Priboja.

„Nažalost moramo biti svesni činjenica da našem gradu fali mnogo više projekata. Imamo dobru saradnju sa ministarstvom trgovine i turizma, ali ne koristimo je u meri u kojoj bi mogli, može se reći i zbog naše inertnosti, ali u narednom periodu moramo to popraviti. Danas smo dogovorili nastavak projekta Ribarskog naselja. Ono što je Priboju potrebno su bolji smeštajni kapaciteti, jer imamo malo hotelskih smeštaja u gradu. Ovih dana imamo ozbiljna lica koja su zainteresovana za kupovinu hotela Lim, međutim moramo da rešimo probleme u stečajnom postupku. Nakon toga Priboj će raspolagati sa svim ponudama za kvalitetan turizam. Narednih godinu ili dve naš grad će biti suštinski veoma bitan na turističkoj mapi Srbije“, zaključio je Rvović.

Izvor: GZS

ribarsko naselje rasim ljajic