slideshow04

Vesti

Održana 48. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

U sredu 23. januara održano je 48. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj. Na istom su većnici odlučivali o dve tačke, a zasedanju je prisustvivao i narodni poslanik iz Priboja, Krsto Janjušević.

Narodni poslanik iz Priboja, Krsto Janjušević, sednici je prisustvovao povodom utvrđivanja predloga Odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu, kako bi se stvorili uslovi za dolazak još jednog investitora u Priboj. Kako je članovima Veća otkriveno, radi se o ozbiljnom investitoru, koji bi proizvodnju proširio u opštini Priboj, a reč je o dve parcele ukupne površine 15.000 m2. Na sednici je utvrđena Odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu, a istom je ovlašćen predsednik Opštine da potpiše ugovor.

"Mi ovom odlukom pokrećemo inicijativu i šaljemo neku vrstu zahteva Direkciji za imovinu, gde tražimo da te parcele, koje su u ovom trenutku u svojini države, ustupe opštini Priboj bez naknade, kako bismo mi dalje infrastrukturno uređivali te parcele, onako kako bi to odgovaralo investitoru, sve ono što jedna lokalna samouprava treba da uradi.", rekao je Janjušević.

Janjušević je mišljenja da će dolazak novog investitora uticati na mnoge važne stvari u Priboju, ali i u okruženju, od smanjenja nezaposlenosti do jačanja opšteg privrednog utiska.

"Čak i da ne uspemo, dobro je da opština Priboj dobije dobije 15.000 m2 nove površine, kojom će raspolagati i koju će moći da ponudi nekom drugom.", rekao je Janjušević.

Članovi Opštinskog veća opštine Priboj utvrdili su i konačnu rang listu talentovanih studenata sa područja opštine Priboj, koji će za postignute rezultate biti nagrađeni povodom Dana opštine i to jednokratnim iznosom od 120.000 dinara. Ovu nagradu dobiće 14 studenata.

krsto janjusevic izjava nakon 48 sednice ov