slideshow04

Vesti

Donacija Ambasade Japana pribojskom zdravstvu u vrednosti od 77.000 evra

Vlada Japana obezbedila je sredstva u visini od 77.000 €, za nabavku endoskopa i jednog ambulantnog vozila za potrebe Opšte bolnice Priboj i Doma zdravlja. Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, potpisao je danas ugovor na svečanosti u Ambasadi Japana, koji podrazumeva sufinansiranje Opštine u iznosu od 12.000 €, tako da je ukupna vrednost opreme namenjene pribojskom zdravstvu 89.000 €.

Projektom unapređenja zdravstvene zaštite u pribojskoj opštini, a koji finansira Ambasada Japana, Opšta bolnica u Priboju dobiće endovideo opremu a Dom zdravlja sanitetsko vozilo Folksvagen 4×4 t6.

Uključujući ove grantove, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji od 1999. godine, iznosi preko 13.4 miliona evra. Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u toku istog perioda premašuje 507 miliona evra. Projekti za osnovne potrebe stanovništva, donacije, poput donacije pribojskom zdravstvu, imaju za cilj da podrže socijalni razvoj stanovništva i unaprede njegove osnovne potrebe.

donacija japanske ambasade1

donacija japanske ambasade2