slideshow04

Vesti

Priboj domaćin Sportskih igara mladih

Priboj će biti domaćin Sportskih igara mladih, koje će se ove godine održati 12.juna. Sportske igre mladih najveća su sportska manifestacija na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Opština Priboj će u saradnji sa Sportskim savezom Priboj u sredu, 12.juna biti domaćin karavana SIM-a koji se u 2019.godini održava u 25 gradova naše zemlje. Svečana ceremonija otvaranja planirana je za 10 časova na sportskim terenima kod škola u novom delu grada, nakon čega će krenuti takmičenja, a očekuje se da pored dece iz Priboja učešće uzmu i deca iz Nove Varoši, Bajine Bašte i Prijepolja, sa čijim sportskim savezima je već ostvaren kontakt.

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih, kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti, čime bi izbegli breme današnjice, koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta toleranicije. Vrednost projekta Igara takođe su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona tako i Evrope, a sama činjenica da je Johanes Han, Komesar za Evropsku politiku i pregovore o proširenju novi ambasador SIM-a, govori o tome kakav značaj ima ova manifestacija.

Sportske igre mladih podržava Evropski parlament, Vlada Ruske Federacije, Međunarodni olimpijski komitet, Svetska fudbalska federacija, Premijer liga, Svetska rukometna federacija i mnogi drugi. Manifestacija je regionalnog nivoa i veoma je važna, jer je ovo spajanje dece regiona. Sportske igre mladih Srbije, članice su Međunarodnog olimpijskog komiteta, Sportskog saveza Srbije i Saveza za školski sport.

Svečano otvaranje Sportskih igara mladih za region zakazano je za 15.maj na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu.

Pobednici sa gradskih, odnosno okružnih takmičenja naćiće se na završnom turniru u Beogradu krajem jula, dok će najbolji sa te završnice predstavljti svoje gradove i Srbiju u Splitu sredinom avgusta.

Prijave i sve dodatne informacije mogu se dobiti kod koordinatora za Priboj Denisa Šarka i Filipa Komarice, ili putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., kao i na sajtu igara www.igremladih.rs.

sportske igre mladih poster 2019