slideshow04

Vesti

Jovana Spasić iz Skoplja pobednica u govorenju poezije na festivalu "Dani Danila Lazovića"

Jovana Spasić, studnet glume na fakuktetu dramskih umetnosti iz Skoplja, Severna Makedonija, pobednik je takmičenja u govorenju poezije na sedmom festivalu “Dani Danila Lazovića” u Priboju, koji se u gradu na Limu održao od 22. do 25. oktobra.

Festival je održan pod sloganom “Poezija su ljudi”, a na finalnoj i takmičarskoj večeri 25.oktobra nastupilo je 11 studnata glume iz zemlje i regiona, a odluku o pobedniku doneo je stručmni žiri kojim je predsedavao poznati profesor iz Beograda Radovan Knežević, a članovi su bili i glumačka diva Danica Maksimović, operski pevač Oliver Njego, dramski umetnici Jelena Stajkovac iz Aleksandrovca i Dušan Kovačević iz Podgorice.

pobednica ddl 2019

Pobednici festivala Dani Danila Lazovića u govorenju poezije pripala je nagrada opštine Priboj od 1.000 evra,koju je uručio predsednik opštine Lazar Rvović.

Pobednik internet konkursa u govorenju poezije, koji je bio brojniji nego ikada, je Jovan Macet kome je pripala nagrada od 20.000 dinara.

Festival se održava u čast barda jugoslovnenskog i srpskog glumišta koji je svoju glumačku karijeru i počeo pobedama u govorenju poezije, a kasnije iako je stigao do nebeskih glumačkih visina, nije se odrekao svoje prve ljubavi, a u kazivanju poezije bio je nenadmašan, pamte njegove kolege, koje već sedam godina dolaze u Priboj da svojim nastupima, na daskama što živit znače, ožive sećanja i drage uspomene na velikog umetnika i velikog čoveka Danila Lazovića.

Organizatori i ovogodišnjeg festivla Dani Danila Lazaovića bili su Dom kulture Pivo Karamatijević i Zavičajni muzej iz Priboja, a pokrovitelj je i ove godine bila Opština Priboj.

Tokom četiri festivalska dana pribojska publika imala je priliku da uživa u pozorišnim predstavama da sluša monodrame, uživa u filmskoj muzici, divi se srpskom nebeskom glumištu na izložbi portreta.

Bioskopske sale su bile prepune tokom svih programa, pa zadovoljstvo ukupnom slikom festivala ne skriva direktor ove manifestacije glumac Milorad Damjanović, koji već pravi planove za sledeći,Osmi festival Dani Danila Lazovića, u Priboju, oktobra naredne godine.