slideshow04

Vesti

Pažljivko ponovo sa decom Priboja

Popularni „Pažljivko“, prava pčelica Maja, uzorno dete i primer ispravnog ponašanja u saobraćaju, koji poštuje sva propisana pravila, jednom rečju ima saobraćajnu kulturu - ponovo se u petak, 6. decembra, družio sa mališanima Priboja. Pažljivko je po drugi put ove godine stigao u naš grad, u organizaciji Opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja i Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije.

A popularnog Pažljivka, koji na prikladan i zabavan način demonstrirao sva saobraćajna pravila i njihovo obavezno poštovanje, dočekala je prepuna velika sala Doma kulture u Priboju, preko 300 mališana, pribojskih prvaka iz svih osnovnih škola, ali i predškolaca jedine predškolske ustanove u našem gradu.

pazljivko 2019

Šta je pešački prelaz i kako se bezbedno prelazi ulica, samo su neka od pitanja na koja je Pažljivko i danas davao ispravan odgovor, pokazao to i praktično na delu, uz propratnu video prezentaciju, a sve suprotno odnosno pogrešno, neodgovoreno i nebezbedno, radio je njegov drugar, nestaško Stevica. Pažljivko je bio i pažljiv, i odgovoran, razumno je donosio svoje odluke, a sve u cilju svoje i bezbednosti svojih drugara, a time i svih učesnika u saobraćaju.

Na zabavan i deci prikladan način, ovo je bila još jedna prava edukacija, kojih nikad nije mnogo, kako bi se pribojski mališanipravilno ponašali u saobraćaju, a sve zarad, pre svega, svoje bezbednosti. Otuda ovakve zabavne, li uistinu edukativne radionice, poslednjih godina uspešno i organizuju Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije i Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj.

Oni su već godinama dobri partneri, a sve u funkciji što bolje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, u ovom slučaju dece, a u Priboju im je svih poslednjih godina uspešan partner i Kancelarija za mlade opštine Priboj.

Na kraju treba reći, da je ovo bila još jedna uspešna edukativna priča, namenjena pribojskim školarcima i predškolcima, a podsetimo, početkom septembra, u novu školsku godinu, i jedni i drugi, zakoračili su sa Pažljivkovim pravilima u saobraćaju za prvake i Bojankom iste sadržine za predškolce.