slideshow04

Vesti

Jana Dragutinović najbolji sportista Priboja za 2019. godinu

Atletičarka Jana Dragutinović, član AK FAP, najbolji je sportista Priboja za 2019. godinu, odlučila je Komisija Sportskog saveza našeg grada.

Jana Dragutinović je mlada sportistkinja, juniorka, nastupa u troskoku i skoku u dalj, ali i sprinterskiim disciplinama. Već je stigla i do reprezentacije Srbije, učesnik je Balkanijade za juniore, prvak Srbije za mlađe i starije juniore u troskoku i skoku u dalj, a u istim disciplinama pobedila je i na Kupu Srbije za mlađe juniore. Na 56. MOSI na Sokocu u troskoku je osvojila srebro, a u skoku u dalj bronzanu medalju kojom se okitila i u štafeti 4 x 100 metara.

Jana Dragutnovic SSP

Jana Dragutinović je istinski dragulj i pribojske i srpske atletike, predvodnik jedne mlade ali sjajne generacije kraljice spportova u gradu na Limu i gotovo da nije bilo takmičenja u ovoj godini gde se na kraju nije popela na pobedničko postolje.

Da imamo prespektivne takmičare potvrđuje i odluka da se za najboljeg mladog sportistu ove godine dodele dve plakete. Karatista Tarik Alić osovojio je u ovoj sezoni čak 32 medalje, a mladi atletičar Benjamin Kokor u trci na 60 metara bio treći i na državnom prvenstvu Sportskih igara mladih u Novom Sadu i na završnom takmičenju SIM-a u Splitu.

Najbolji sportski kolektiv u 2019. godini bez dileme je Rafting klub „Eko – Lim“ čije su devojke prvaci Srbije i evropske šampionke sa prvenstva u Banja Luci, dok je muška ekipa imala zapažene nastupe na mnogim takmičenjima. Klub je bio i uspešan organizator evropskog Kupa u Priboju.

Trener godine je Ljubiša Raović, trenr u AK FAP, koji je u minuloj godini ostvario odlične rezultate i oformio brojnu školu atletike.

Sportski radnik godine je veliko ime pribojskog rukometa Slaviša Laković, aktuelni trener superligaša Spartaka iz Subotice i član trojne komisije koja rukovodi RK Priboj.

Najuspešniji sportista Priboja koji nastupa van teritorije naše opštine i ove godine je rukometašica Željka Nikolić, član rumunske Krajove i reprezentacije Srbije, u čijem je dresu bila jedna od najboljih igračica na upravo završenom Svetskom prvenstvu.

Plakete za afirmaciju sporta u Priboju dobili su fudbaler Mustafa Ufko Hasanagić, košarkaš Mileta Lisica, rukometaš Ćazim Delić i odbojkašica Belma Juković-Hajdaragić, dok su posthumno Plakete za životno delo dodeljene neumornim sprotskim radnicima Aleksandru Acku Kostiću i Vladu Pivljaninu.

Prigodna svečanost, na kojoj će najuspešnijima u pribojskom sportu za 2019. godinu biti uručena priznanja i novčane nagrade, biće upriličena u prvoj polovini januara - referišu iz Sportskog saveza Priboja.