slideshow04

Vesti

Održana 68. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Članovi Opštinskog veća opštine Priboj zasedali su u ponedeljak, 27.januara po 68. put u ovom sazivu i prvi put u 2020. godini. Na dnevnom redu pored utvrđivanja Konačne rang liste podnosilaca zahteva za nagrađivanje talentovanih studenta povodom Dana opštine Priboj, većnici su doneli i Odluku o davanju saglasnosti, kojom se objekat škole u centru MZ Bučje, a koji je u javnoj svojini opštine Priboj, ukupne površine 262 kvadrata, daje na korišćenje Turističkoj organizaciji Priboj.

Saglasnost je bila neophodna kako bi TO Priboj mogla da konkuriše kod Minstarstva privrede Vlade Srbije, sa projektom adaptacije škole u Bučju i privođenja nameni iste za razvoj omladinskog i školskog turizma. Projekat je vredan preko 30 miliona dinara, a podrazumeva adaptaciju kompletne zgrade škole, zamenu krova, stolarije, sređivanje zidova i podova, mokrih čvorova, ali i opremanje konferencijskih sala, soba sa 60 ležajeva, kuhinje, kao i izgradnju fudbalskog, odbojkaškog i košarkaškog terena i teretane.

opstinsko vece 68 sednica

Realizacijom ovog projekta, Priboj bi dobio jedan od najbolje opremljenih objekata za rekreativnu nastavu i školu u prirodi, što bi ujedno oživeleo i ovaj kraj ali i predstavilo turističke potencijale Krnjače i drugih još uvek nedovoljno iskorišćenih destinacija.

U cilju uređenja grada, u ovom slučaju Starog Priboja, koji rekonstrukcijom hotela Priboj i započetim sređivanjem fasada zgrada, dobija sasvim novi izgled, članovi Opštinskog veća, jednoglasno su doneli Odluku i o uklanjanju privremenog objekta u ulici 12.janaura, pored Želeničke stanice, koji nije u funkciji.

Prema rečima predsednika opštine Priboj, Lazara Rvovića, uskoro slede i radovi na sređivanju prostora oko sadašnjeg taksi štanda u starom delu grada, kao i saobraćajnih prilaza budućem hotelu sa četiri zvezdice, a na proleće kreću i radovi na kompletnoj rekonstrukciji ulice 12.januara, njeno popločavanje, uz prethodnu zamenu vodvodne i kanalizacione mreže. Očekuje se i rekonstrukcija zgrade Železničke stanice, Doma kulture, uređenje pešačke staze od 600 metara do Mramorja i izgradnja staze od 7 kilometara do starog grada Jagat na Malom Biću, pa će to ovaj deo grada prosto preporoditi i dati mu potpuno novi sjaj – zaključio je predsednik Rvović, na današnjem zasedanju Opštinskog veća.