slideshow04

Vesti

Povodom Dana opštine Priboj nagrađeni najbolji studenti

Povodom Dana opštine Priboj, 2. februara, kada se Priboj prvi put pominje u pisanim dokumentima 1448.godine, u Povelji kralja Fridriha Trećeg, u opštini Priboj već šest godina nema posebnog svečarenja, već se ta sredstva preusmeravaju u druge svrhe. Nagrađivanje mladih, talentovanih studenata, najboljih učenika, nadarenih sportista, ali i osoba sa invaliditetom i decu slabijeg imovnog stanja.

Tako je u nedelju 2.februara predsednik Skupštine opštine Priboj, Boris Mrdović, u Spomen kući Jevđevića, priredio prijem za najbolje studente, kojima je prosečna ocena studiranja iznad 9, a kojima lokalna samouprava dodeljuje kao nagradu, jednokratno 120 hiljada dinara.

dan opstine priznanja 2020

"Vi ste ponos ovog grada, vi ste najbolje što naš grad ima, vi ste budućnost naše lokalne zajednice i drago bi nam bilo da se nakon školovanja vratite u svoj rodni grad i date doprinos njegovom daljem razvoju i napretku.", istakao je Boris Mrdović, čestitajući studentima na postignutom uspehu i dodao, da će lokalna samouprava i dalje činiti sve u njenoj moći, da mladosti ovog grada ali i svim građanima u ovoj sredini, stvori što povoljniji ambijent za rad i život.

Nagrade za 14 najboljih studenata, povodom Dana opštine, uručili su predsednik SO Priboj, Boris Mrdović i Nenad Penezić, član Opštinskog veća zadužen za oblast obrazovanja.

Tako su ove godine novčane nagrade pripale talentovanim studnetima Medicinskog, Ekonomskog, Pravnog, Mašinskog, Filozofskog, Filološkog, Prirodno-matematičkog i fakulteta Tehničkih nauka u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Čačku. Oni su imali prosek studiranja od 9,08 do 9,3.

Ove godine su nagrađeni Tamara Radović, Maksim Šarčević, Anđela Šušanj, Stefan Avramović, Enida Mandal, Katarina Simović, Slavko Džulović, Vuk Laković, Pavle Ljubojević, Sonja Mijatović, Vasilije Gole, Marko Popović, Marina Lisica i Ana Đurović.

Utisci nagrađenih, mladih nada Priboja su krajnje pozitivni. Oni su se zahvalili svom rodnom gradu na lepom gestu, koji im puno više znači od same materijalne koristi, jer je pokazatelj, da jedan mali grad, daje tako veliki značaj obrazovanju svojih sugrađana, svojih talentovanih studenta. Njihova je želja da se sutra, kada završe školovanje, vrate u svoje rodno mesto, naravno ako im to dozvole životni planovi i realne društvene okolnosti.