slideshow04

Vesti

Turistička organizacija Priboj na 42. Međunarodnom sajmu turizma

U Beogradu je u četvrtak, 20.februara otvoren 42.Međunarodni sajam turizma, gde svoju turističku ponudu,tokom četiri dana predstavlja oko 900 izlagača iz 40 zemalja.

Sajam je otvorio ministar turizma, trgovine i telekomunikacija u Vladi Srbije, Rasim Ljajić, koji je nagovestio da će ovo biti godina refomi i novih investicija u turizmu, u svetlu primene novog zakona o turizmu, čime će se pre svega zaštititi preko 1,3 miliona naših turista koji putuju širom sveta, sprečiti moguće zloupotrebe i uvesti red u rad turističkih agencija.

sajam turizma 2020

Od aprila kreće sa primenom i jedinstveni Centralni informacioni sistem, koji će olakšati prijavu gostiju i kategorizaciju turističkih objekata. Plan je da ove godine Srbiju poseti preko 4 miliona turista,o stvari preko 10 miliona noćenja,i državi donese devizni priliv od 1,5 milijardi evra.

Svečanom činu otvaranja 42. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u društvu šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija i označio početak realizacije projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ u vrednosti od 16,5 miliona evra.

Među izlagačima i ovogodišnjeg Sajma turizma u Beogradu je i Turistička organizacija Priboj koja zajedno sa Javnom ustanovom za turizam i sport Rudo, predstavlja projekat „Beli sport i kulturno nasleđe sa kraja 19. veka u funkciji razvoja turizma opština Priboj i Rudo“ koji se realizuje u okviru Drugog poziva prekogranične saradnje Srbija – BiH 2014 - 2020.

Predstavljanjem projekta, promovisaće se prirodne lepote, kulturno - istorijsko nasleđe ovog kraja, ali i svi drugi turistički potencijali opštine Priboj i posebno Pribojske Banje.

Posetiocima Sajma prezentovan je i projekat rekonstrukcije bivšeg hotela „Priboj“ u starom delu Priboja, budućeg hotela sa 4 zvezdice „Terme 36.6“, koji će u značajnoj meri pospešiti turističku ponudu našeg grada.

Za štand TO Priboj, koji se nalazi na tradicionalnom mestu u hali broj 4 Beogradskog sajma, vlada veliko interesovanje posetilaca, a među gostima su bili i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i predstavnici Ministarstva turizma.

Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma u Beogradu je Egipat.