banner telefoni naslovna

Vesti

Takmičenje "Pažljivkova smotra" i u Priboju

U cilju podizanja nivoa saobraćajne kulture, povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, pogotovu đaka, Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije u saradnji sa opštinskim savetima za bezbednost saobraćaja, organizuje širom Srbije takmičenje pod nazivom "Pažljivkova smotra", koje je održano danas i u Priboju.

Kroz ovo takmičenje deca obnavljaju dosadašnja i stiču nova znanja o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Ciljna grupa su deca od šest,sedam i osam godina, ali su u ovaj proces aktivno uključeni i roditelji, vaspitači i učitelji. Nakon obavljenog testiranja, za šta su učenici i njihovi mentori nagrađeni diplomama i slatkišima, koje je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, vaspitači i učitelji sa decom nastavljaju edukativan rad, analizom testova i razjašnjenjem mogućih dilema kod dece, a sve u cilju njihove konkretnije edukacije, a time i poštovanja propisanih pravila radi što veće bezbednosti u saobraćaju.

pazljivkova smotra 2020

U Priboju je Pažljivkova smotra na školskom nivou, putem testiranja, organizovana u sredu 26.februara, a na istoj je uzelo učešća 460 mališana, odnosno predškolci iz pribojskog vrtića i učenici prvog i drugog razreda svih šest osnovnih škola u opštini Priboj. Najbolje tročlane ekipe, sa jednom rezervom, zastupaće svoje škole na opštinskoj smotri, a kasnije, zavisno od pokazanog znanja, i na regionalnim i republičkim smotrama, koje će se organizovati na nivou kvizova.

Opštinska takmičenja biće održana u periodu od 25.marta do 7.aprila, regionalna od 21.aprila do 15.maja, a republička od 1.do 5.juna. Kroz takmičenje "Pažljivkova smotra" u Zlatiborskom okrugu, uključeno je 3.567 dece i organizuje se u opštinama Priboj, Bajina Bašta, Užice i Čajetina, gde će biti održano i regionalno nadmetanje.

U Republici Srbiji u okviru takmičenja Pažljivkova smotra, uključeno je preko 80 hiljada mališana iz 58 lokalnih samouprava i 10 regionalnih centara.