slideshow04

Vesti

Međunarodna putujuća izložba Art[ ]KVADRAT®/SRBIJA2020

Od 16. marta do 25. marta u Galeriji Doma kulture je postavljena Međunarodna putujuća izložba Art[ ]KVADRAT®/SRBIJA2020. Međunarodna putujuća izložba Art[ ] KVADRAT _SRBIJA 2020 nastavlja tradicionalno svoj „veliki put malog formata“ po gradovima Srbije.

* u konkurenciji su radovi svih tehnika i poetika likovnih i primenjenih umetnosti i dizajna
* tema je slobodna
* svaki autor predlaže rad po svom izboru
* izložba je žirirana od eminentnog žirija
* posetioci na postavkama po gradovima Srbije glasaju za rad koji im se najviše sviđa
* pobednik je autor čiji rad dobije sveukupno najviše glasova tokom godine i ima mogućnost samostalne izložbe u ArtCENTRU.

Ovoga puta na Međunarodnoj putujućoj izložbi Art[ ]KVADRAT®_SRBIJA 2020 pored autora iz Srbije učestvuju i autori iz:Izraela, Holandije i SAD-a.

Kao i svake godine učesnici Međunarodne putujuće izložbe Art[ ]KVADRAT®-SRBIJA_2020 su pokazali raznovrsnost i zavidan nivo kvaliteta svojih radova.

Žiri, kao i prethodnih godina, ne vidi da je iko izrazit favorit, tako da će glasanje po gradovima Srbije biti interesantno i neizvesno. Pedesetak autora raznih poetika i tehnika je garancija da će svaki posetilac naći rad za koji će da glasa i da ćemo na kraju godine saznati ko je dobio sveukupno najviše glasova – i ko je pobednik. Interesantno je da je ove godine predviđeno da postavke izložbe imaju ravnomernu raspoređenost po gradovima Srbije tako da i to daje određenu neizvesnost.

U GALERIJI DOMA KULTURE OD 16. marta do 25. marta. 2020.
Subotom i nedeljom poseta od 10 do 15 časova.

art kvadrat srbija 2020