slideshow04

Vesti

Priboju odobrena sredstva za finansiranje rekonstrukcije gradske pijace

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, potpisao je danas u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, ugovor o korišćenju sredstava iz Budžetskog fonda za program lokalne samouprave. Ugovor u ime ministarstva potpisao je resorni ministar, Branko Ružić, a istim se lokalnoj samoupravi u Priboju opredeljuju sredstva u iznosu od 15.000.000,00 din za finansiranje Projekta "Rekonstrukcija gradske pijace".

Projekat "Rekonstrukcija gradske pijace", koji inače finansira lokalna samouprava, a čije će finansiranje pomoći i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave sa 15.000.000,00 din, od posebnog je značaja za lokalni ekonomski razvoj, investicije i zapošljavanje u opštini Priboj.

Danas je takođe potpisan i ugovor o dodeljivanju sredstava u iznosu od 4.200.000,00 din za finansiranje Projekta "Organizacija Međunarodnog limskog biatlona Priboj - Rudo - Setihovo - Lim fest", koji za cilj ima pomoć resornog ministarstva lokalnoj samoupravi u organizaciji kulturnih, sportskih, turističkih i drugih manifestacija. Takođe, ovim novcem biće finansirano i pravljenje adekvatnog prilaza ustanovama javnih službi licima sa posebnim potrebama.

gradska pijaca ilustracija