slideshow04

Vesti

Seoske igre Srbije u Sastavcima 21. septembra

U MZ Sastavci u ponedeljak, 21. septembra održaće se regionalne Seoske igre Srbije, koje organizuje Sportski savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, opštinskih sportskih saveza, kao i 11 lokalnih samouprava, u kojima se ove godine održava ova manifestacija, a koja je prošle godine održana prvi put.

Seoske igre Srbije ujedno će biti i 58. Omladinske seoske igre opštine Priboj, kao najstarija manifestacija u ovom kraju, koja se tradicionalno održava Prvog maja u centru MZ Sastavci, a Igre su ove godine odložene zbog pandemije korona virusa.

seoske igre 2020

Po propozicijama Sportskog saveza Srbije omladina pribojskih sela nadmetaće se u 10 sportskih disciplina, karakterističnih za nekadašnja seoska druženja i nadmetanja. U pitanju je bacanje kamena sa ramena, skok iz mesta, nadvlačenje konopca, obaranje ruku, mali fudbal, odbojka, nadvlačenje štapa, šah, pologon i narodno rvanje. Devojke nastupaju u odbojci, skoku iz mesta, šahu i takmičenju na poligonu.

Ekipa broji najviše 20 članova, od toga 5 devojka, a najmlađi takmičari moraju imati 15 godina.Takmičenje se odvija bez prisustva publike, a svi učesnici moraju poštovati preporučene zaštitne mere.

Pravo učešća na Seoskim igrama u Sastavcima imaju ekipe iz svih seoskih mesnih zajednica opštine Priboj. Pobednik u sveukupnom plasmanu stiče pravo nastupa na Državnom prvenstvu Seoskih igara Srbije, koje će se održati u Vrnjačkoj Banji, od 25. do 27.septembra. Pobednik na Državnom prvenstvu, kao nagradu dobija sportski teren sa tartan podlogom u svom selu odnosno mesnoj zajednici.