slideshow04

Vesti

Održana druga sednica SO Priboj

Lokalni parlament potvrdio je prestanak mandata odbornicama Suzani Koldžić i Dubravki Đurić, sa izborne liste „Zdrava Srbija Milan Stamatović“, a potvrdio odborničke mandate Želimiru Bacetiću i Radi Bojanić, sa liste „Aleksandar Vučić, Ivica Dačić - za našu decu“ ispred Srpske napredne stranke i novim odbornicama sa izborne liste „Najbolje za Priboj SDP - LDP, Muli Zildžević ispred SDP i Hani Karović ispred LDP.

Odbornici SO Priboj su prihvatili Odluku o završnom računu konsolidovanog računa budžeta opštine Priboj za 2019. godinu, kao i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Priboj za 2020.godinu. U pitanju je drugi rebalans opštinskog Budžeta, koji sada iznosi 1.417.215.000,00 dinara i u odnosu na prethodni, manji je za 79.098.000 dinara odnosno 5,3 odsto.

Odbornici su doneli i Odluku o prenosu bez naknade akcija izdavaoca FAP korporacije ad Priboj, sa Opštinske uprave Priboj na grad Beograd, a data je i saglasnost JP „Toplana“ Priboj za učešće u programu „Podsticanje obnovljive energije, razvoj tržišta biomase u Republici Srbiji“, gde je na predlog konsultanata, u ukupnom budžetu za izgradnju toplane i rekonstrukciju toplovoda i podstanica, planirana i rezerva od 50 hiljada eura.

Opštinski parlament jednoglasno je prihvatio i Odluku o utvrđivanju procene rizika od mogućih katastrofa u opštini Priboj, na šta je već saglasnost dao MUP Srbije odnosno Sektor za vanredne situacije.

Skupština opštine Priboj prihvatila je i Operativni plan odbrane od poplava na području opštine Priboj za vode drugog reda, kao i dopune Statuta novoformirane ustanove Centar za razvoj usluga socijalne zaštite.

Opštinski parlament doneo je i Odluku o naknadama odbornika, članova Opštinskog veća koji nisu na stalnom radu i članova skupštinskih radnih tela, kao i nadoknadu troškova prevoza na sednice.

Odbornici SO Priboj jednoglasno su prihvatili Izveštaj o radu PU "Neven" za prošlu i Godišnji program rada za tekuću godinu, kao i izveštaje o poslovanju pribojskih javnih preduzeća u 2019.godini – JKP "Usluga" i "JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj".

Na drugoj sednici SO Priboj doneto je rešenje i o postavljanju komandanta, zamenika, načelnika i članova Opštinskog štaba za vanredne situacije, formiran je i novi opštinski Savet roditelja, kao i Savet za bezbednost.

Izabrano je i 50 članova stalnih skupštinskih tela odnosno odbora za privredu, budžet i finasije, prosvetu, kulturu i informisanje, urbanizam i komunalno-stambene delatnosti, poljoprivredu, propise, zaštitu životne sredine, predstavke i predloge, ravnopravnost polova, omladinu i sport i odbor za administrativno – mandatna pitanja.