slideshow04

Vesti

Nova turistička signalizacija u Priboju

Turizam kao grana privrede, sve više uzima maha i u opštini Priboj. Potencijali su veliki, mada svi u dovoljnoj meri još nisu iskorišćeni, ali se beleže i konkretni potezi.

Pribojska Banja, kao okosnica razvoja turizma u opštini Priboj, ovog leta dobila je novo ruho, Ribarsko naselje na Potpećkom jezeru već je ušlo u treću fazu, izletište Ljeskovac već postaje stalana destinacija, izletište u Sjeverinu sve je atraktivnije i posećenije, a sve je interesantniji i seoski turizam,jer opština Priboj ima veoma atraktivne, ali još uvek nedovoljno iskorišćene prirodne potencijale, kao što su Krnjača, Brezna, Lisja stena ili Javorje.

Sa uređenjem turističkih lokaliteta, jedan od bitnih momenata je i promocija tih destinacija, odnosno informacija o njima, u vidu putkoza. U tom pravcu je ovih dana i realizovan projekat, na postavljanju turističke signalizacije, odnosno značajnog broja putokaza od kulturno – istorijskih spomenika, preko verskih objekata i hotelskih kapaciteta, do atraktivnih prirodnih lokaliteta. Zajednički projekat je doneo vidljive rezltate.

Ukupna vrednost projekta je nešto preko 12 miliona dinara, a turistička signalizacija za opštinu Priboj iznosila je 3 miliona i 300 hiljada dinara. Postavljeni turistički putokazi, doprineće boljoj promociji i većoj vidljivosti pribojske turističke ponude.

Realizovani projekat je samo prvi korak u postavljanju turističke signalizacije u našoj sredini, a na sreću Priboj ima mnogo više zanimljivih turističkih lokaliteta, koje treba približiti i našim sugrađanima ali i potencijalnim turistima.