slideshow04

Vesti

Pomen poginulim borcima Priboja

Udruženje ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Priboj, u sredu, novembra 2020.godine, na dostojanstven način i uz poštovanje svih epidemioloških mera, obeležilo je godišnjicu otkrivanja spomen obeležja za 15 poginulih Pribojaca u ratovima od 1990. do 1999. godine.

Četvrtog novembra pre 29 godina Priboj je imao prvu žrtvu u ratovima od 1990. do 1999.godine, a četvrtog novembra pre 9 godina, Priboj se na simboličan način odužio izginulim junacima, podizanjem i otkrivanjem spomen obeležja za svojih 15 heroja.

 

A u sredu, četvrtog novembra 2020.godine, Udruženje RVI i PPB Priboj, uz predstavnike lokalne samouprave i braće iz RO, ali i boračkih udruženja iz Kragujevca, Topole i opštine Rudo, odavanjem pošte i polaganjem cveća, evociralo je uspomene na svoju braću-izginule junake i obeležilo godišnjicu podizanja spomen obeležja u Novom Priboju.

Prigodinim besedama, članovima porodica poginulih boraca i vojnim invalidima rata, obratili su se Mirko Bugarin, predsednik Skupštine RVI i PPB Priboj, Boris Mrdović, predsednik Skupštine opštine Priboj i Jovica Pavlović, predsednik organizacije RVI i PPB Srbije.

Na spomen obeležju u novom delu Priboja, gde su upisana imena 15 poginulih sugrađana za svoju državu i slobodu svoga roda, uklesani su i stihovi:
U trenutku jednom,sve se završilo,
Nestadoše snovi i budući dani,
Ostadoše samo suze u očima,
I sećanje na vas, u našim srcima.