slideshow04

Vesti

Nina Vuković iz Risna pobednica 43. LVDP

Nina Vuković, učenica 8. razreda OŠ “Veljko Drobnjaković“ iz Risna, sa pesmom „Oči“, pobednica je 43. Limskih večeri dečje poezije, čije je finalno veče održano 16. aprila 2021. godine, u organizaciji Doma kulture “Pivo Karamatijević”, a pod pokroviteljstvom opštine Priboj.

Drugo mesto pripalo je Danici Radosavljević, 8. razred OŠ “Đura Jakšić“ Jelašnica, pesma „Sreća“; dok su treće mesto ravnopravno podelili Jovana Lojanica, 8. razred OŠ „Dimitrije Tucović“ Čajetina, pesma „Biće dobro, ti samo voli“ i Sanjin Lazić, 8. razred OŠ “Branko Miljković“ Niš, pesma „Lutam“.

Najvedriju pesmu napisao je Aldijan Bahović, 9. razred OŠ „Meksiko“ Bar, pesma „Slavimo mir, ljubav i znanje“, a najmaštovitiju Rastko Živak, 6. razred OŠ „Nikola Tesla“ Rakovica, pesma „Babe i žabe“.

Inače, na konkurs 43. LVDP prispelo je 520 radova iz 37 gradova Srbije i Crne Gore, a šestoro finalista, koji su nastupili na završnoj večeri u Priboju, odabrao je žiri u sastavu Tode Nikoletić, Jadranka Đerković i Nataša Ivanović.

Nagrade za finaliste obezbedili su Dom kulture „Pivo Karamatijević“, Prosvetni pregled Beograd, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica, Zmajeve dečje igre i OŠ „Desanka Maksimović“ Priboj.

Na finalnoj večeri, pored mladih pesnika, osnovaca iz Srbije i Crne Gore, kao gost pesnik nastupio je Branko Stevanović, poznati dečiji pesnik, a kao muzički gost pribojskoj publici, predstavila se Bojana Srdanović, učenica 6. razreda iz Veternika.

Drugi dan manifestacije rezervisan je za tradicionalne književne susrete finalista sa učenicima pribojskih osnovnih škola, sa njima su bili i pesnici Tode Nikoletić i Branko Stevanović, a ove godine domaćin je bila OŠ “Desanka Maksimović”.