slideshow04

Vesti

Prvi memorijal "Lija i Čeli" u Priboju

U znak sećanja na košarkaške legende Priboja, koji su ponikli i ostavili neizbrisiv trag u Pribojskoj, ali i jugoslovenskoj odnosno srpskoj košarci, Milete Lisice i Branka Joksimovića Čelija, Sportski savez i KK "Priboj", pokrenuli su memorijalni turnir “Lija i Čeli”.

Ideja je da Memorijal postane tradicija, a igraće se u pionirskoj konkurenciji. Ove godine okupljeno je šest ekipa, a prvo mesto pripalo je OKK "Kraljevo", drugi su bili mladi košarkaši beogradskog "Partizana", dok je treće mesto pripalo timu "Mileševca" iz Prijepolja.

Četvrto mesto zauzeli su domaćini, KK "Priboj", peti su bili košarkaši ekipe "Banjica Mega", dok su šestu poziciju zauzeli mladi košarkaši iz Pljevalja.

Najbolji igrač turnira je Filip Vučković iz pobedničke ekipe, a najbolji strelac je Ivica Novković iz prijepoljskog Mileševca.

Prvi memorijalni turnir “Lija i Čeli” organizovan je uz podršku i prisustvo porodica košarkaških asova, koji su nas, nažalost, prerano napustili.

Ideja je organizatora da se narednih godina na Memorijalu okupe ekipe, u kojima su sa uspehom igrali pribojski majstori igre pod obručima, Mileta Lisica i Branko Joksimović Čeli.