slideshow04

Vesti

Održana 7. sednica Skupštine opštine Priboj

Predstavnici naroda u lokalnom parlamentu Priboja, na sedmoj sednici u ovom sazivu, u utorak, 2.novembra, doneli su Odluku o izmenama Plana generalne regulacije gradskog područja opštine Priboj, koji stvara uslove za dalje uređenje i ulaganje u naš grad, a sadrži plan namene površina, saobraćajna rešenja, hidro i termotehničku, kao i elektroenergetsku infrastrukturu sa lokacijama izmena.

Stvaranje podloge za ulaganja investitora u opštini Priboj, glavni je razlog što se ova sednica, održava samo mesec i po dana kasnije, od prethodnog skupštinskog zasedanja, jer kako kaže prvi čovek lokalnog parlamenta, sednice se zakazuju prema potrebi, a ova je u fokusu imala pomenuti Plan regulacije gradskog područja.

"Sednice SO Priboj se zakazuju prema potrebi, a ova današnja je bila u susret stvaranju zakonskih osnova za ulaganja investitora, koji su se opredelili da svoje proizvodne progone otvaraju baš u našoj sredini.", rekao je Boris Mrdović, predsednik SO Priboj i naglasio da je sve veće interesovanje potencijalnih investitora, potvrda dobro trasiranog puta razvoja naše lokalne zajednice.

Odbornici, koji ne čine skupštinsku većinu, smatrali su da je Plan regulacije grada, preambiciozan, da je spisak lepih želja, da se neće ostvariti ni 20 odsto, na šta je u ime predlagača odgovorio Elvis Mujović, rukovodilac Odeljenja za urbanizam, da Plan i nema rokove za izvršenje, već da se njime stvaraju uslovi za urbanistička uređenja i ulaganja, odnosno plansku izgradnju, kada se za to stvore uslovi.

Skupština je, kao i Plan regulacije, većinom glasova, usvojila i propratne odluke ovog dokumenta, od otuđenja i pribavljanja građevinskog zemljišta u javnu svojinu, do utvrđivanja doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta.

Na sedmom skupštinskom zasedanju, takođe većinom glasova, prihvaćen je i Izveštaj o radu TO Priboj za proteklu godinu.

Odbornici su se i danas bavili kadrovskim rešenjima, od izbora Saveta roditelja do popune upravnih i školskih odbora pribojskih obrazovnih i kulturnih ustanova.