slideshow04

Vesti

Radnički iz Kragujevca pobednik memorijala "Vladan Stanković"

U znak sećanja na tragično preminulog mladog fudbalera FAP-a, Vladana Stankovića, u Priboju je održan dvodnevni 20. memoriajlni turnir u kategoriji pionira. Zbog pandemije korona virusa, učešća su uzele samo četiri ekipe: Radnički iz Kragujevca, Polimlje iz Prijepolja i dve ekipe iz grada domaćina FAP i FK "033".

Tokom turnira odigrano je 6 utakmica, a ubedljivi su bili mladi fudbaleri kragujevačkog Radničkog, prošlogodišnji vicešampioni, koji su u finalu bili bolji od gostiju iz Prijepolja. Treće mesto pripalo je pionirima FAP-a, a četvrto fudbalerima kluba "033".

Mladi Kragujevčani bili su superiorni, pa su i pojedinačane nagrade, izuzev najboljeg golmana turnira Stefana Lazovića iz Polimlja, pripale igračima kluba iz srca Šumadije. Najbolji igrač turnira je Luka Slavković, a najbolji strelac Ognjen Perović.

Uspešni organizatori turnira bili su Sportski savez Priboja i FK FAP.

Imajući u vidu u kakvim okolnostima se održavao turnir, ideja je bila da se tradicija ne prekida, a već naredne godine, ako sve budu po planu, memorijalni turnir "Vladan Stanković", trebao bi u Priboju ponovo da okupi najbolje pionirske selekcije klubova sa prostora bivše Jugoslavije.