slideshow04

Vesti

Zimske službe spremne

Opština Priboj spremno dočekuje zimsku sezonu i eventualno obilnije snežne padavine, zaključak je sa sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije, koja je održana 25. novembra.

"Sve javne službe u Priboju spremne su za aktuelnu zimsku sezonu, pre svega na čišćenju i zimskom održavanju puteva. Raspolažu sa dovoljno ljudstva, mehaniazcije i potrebnih agregata - soli, rizle i kalcijum - karbonata, za reagovanje na ekstremno niskom temperaturama.", izjavio je Boris Mrdović, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Priboj.

Svi opštinski kategorisani putni pravci, kao i do sada, biće čišćeni prema nalogu Štaba, i već su potpisani ugovori sa izvođačima. Na ovim putevima već su deponovane i neophodne količine kamenog agregata odnosno rizle, a na ovim putnim pravcima deluju i četiri putara.

Nekategorisani putevi prema selima, u slučaju vanredne situacije, biće takođe čišćeni po nalogu Štaba, a reagovaće izvođač koji je najbliži određenom selu odnosno putnom pravcu.

Takođe, traktor bivše Direkcije, biće angažovan na čišćenju snega u uskim ulicama u oba dela grada, gde po ugovoru gradske saobraćajnice održava JKP "Usluga".

Uz postojeće količine soli, ako bude potrebe, JKP "Usluga" će moći da povuče sukcesivno, i nove količine, kao i rizle, koja se izbegava posipati u gradu zbog kasnijeg zagušenja kišne kanalizacije.