slideshow04

Vesti

Poseta pomoćnika ministra poljoprivrede

Pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević, u utorak, 7. decembra, drugi put je u ovoj godini posetio opštinu Priboj i pribojske poljoprivrednike.

U centru MZ Kratovo, sala u renoviranom Domu je bila krcata, odziv poljoprivrednika odličan, bez obzira na loše vremenske prilike. Poljoprivrednici su došli u velikom broju, kako bi iz prve ruke čuli reč struke, što će im olakšati rad u domaćinstvu, polju, voćnjaku ili njivi, i omogućiti bolju proizvodnju.

A gosti, čelnici ministarstva i lokalne samouprave, stručnjaci iz oblasti agrara. Umesto klasičnih izlaganja, vođen je neposredan dijalog, o onome što tišti seljaka u ovom kraju.

"Razgovarali smo i o problemima i o planovima za narednu godinu. Država želi da vrati život srpskom selu i zato će agrarni budžet u sledećoj godini biti veći za čak 12 milijardi dinara.", rekao je pomoćnik ministra poljoprivrede, Aleksandar Bogićević.

On je rekao da će se nastaviti da radi sve ono što treba selu i seljaku, od puteva i vodovoda, do direktnih subvencija za sve grane poljoprivrede.

Predsednik SO Priboj Boris Mrdović, u ime lokalne samouprave, zahvalio se pomoćniku ministra na drugoj ovogodišnjoj poseti opštini Priboj, koje uvek rezultiraju konkretnim projektima, brojnim subvencijama i podsticajnim merama.

"Zajedno sa državom na lokalu se radilo na stvaranju preduslova za bavljenje bilo kojom grane poljoprivrede, jer su pribojska sela, zbog industrijalizacije, dugo bila u drugom planu, bez potrebne infrastrukture, pogotovo putne ali i ostale nadogradnje, koja se danas podrazumeva za rad i život ljudi na selu, isto kao i u gradu.", istakao je Mrdović.

U nastavku skupa u pribojskoj MZ Kratovo, stručnjaci Stručne službe iz Užica, održali su predavanja na uvek aktuelne poljoprivredne teme.