slideshow04

Vesti

Konferencija sa međunarodnim učešćem "PROF.DR VUJICA JEVĐEVIĆ hidrolog svetskog glasa" u Priboju

U Priboju će u četvrtak, 16.decembra u hotelu Terme 36.6, biti organizovana Konferencija sa međunarodnim učešćem, "PROF.DR VUJICA JEVĐEVIĆ hidrolog svetskog glasa", u organizaciji Saveza inženjera i tehničara Srbije i Udruženja inženjera Polimlja.

 

Konferencija za cilj ima, da osvetli lik i delo, prof.dr Vujice Jevđevića, poznatog Pribojca. Konferencija počinje u 10 časova, a suorganizatori iste su Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“, Inženjerska akademija Srbije i Inženjerska komora Srbije. Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Priboj.

Nakon Konferencije planirano je i otvaranje izložbe posvećene liku i delu prof. dr Vujice Jevđevića u Zavičajnom muzeju u Priboju, sa početkom u 17.30h. Autor izložbe je Olivera Ćosovič, a organizatori Savez inženjera i tehničara Srbije i Udruženje inženjera Polimlja u saradnji sa Zavičajnim muzejom u Priboju.

Detaljnije o Konferenciji se možete informisati ovde.