slideshow04

Vesti

Priboj dobio novi minibus

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić, potpisali su 7.jula u Beogradu, ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibusa za prevoz seoskog stanovništva na teritoriji opštine Priboj. U pitanju je novo vozilo minibus sa 20 + 1 sedište, a vrednost donacije je 7.000.000,00 dinara.

Novo vozilo, kada bude nabavljeno, planirano je za prevoz seoskog stanovništa sa područja pribojske opštine preko Uvca, a osnovna linija biće od Čemerna na granici sa Crnom Gorom preko Krnjače, Bučja, Kaluđerovića, Her Goleša i Sastavaka do centra opštine Priboj.

"Selo i seljani su se očigledno pokrenuli, a sada će i da krenu – od sela do sela, a onda i do varoši. Da potraže pomoć doktora, da odu do škole, da se sportski nadmeću, da se druže ali i obave sve ono što državni činovnici traže od njih.", rekao je ministar Milan Krkobabić, nakon potpisivanja ugovora u Palati Srbije.

Opština Priboj je među 17 lokalnih samouprava, koje su dobile bespovratna sredstva za nabavku minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva. Na ovaj način biće uvedeno 49 novih linija u selima Srbije, kojima će se dnevno prevoziti 1330 putnika.

Podsetimo, i prošle godine isti broj opština u Srbiji dobilo je sredstva za ove namene. Na ovaj način obezbeđen je besplatan prevoza za 847 sela u 35 lokalnih samouprava u Srbiji, od kojih je većina na nadmorskoj visini preko 500 metara.