slideshow04

Vesti

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj: Konkurs za dodelu autosedišta za decu rođenu u 2021. godini

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj raspisuje šesti po redu Konkurs za dodelu autosedišta za decu. Konkurs počinje od 13.jula i trajaće sve do 1.avgusta 2022. godine. Raspodela autosedišta i edukacija o pravilnom korišćenju istih zakazana je za 10.avgust (sreda) u prostorijama Regionalnog inovacionog startap centra u Novom Priboju.

Podnosilac zahteva (jedan od roditelja) uz popunjen zahtev podnosi sledeća dokumenta:
1. da jedan od roditelja ima mesto prebivališta u Priboju (kao dokaz priložiti fotokopiju lične karte);
2. da je jedan od roditelja zaposlen u Priboju (dostaviti potvrdu sa radnog mesta ili izveštaj o ličnom dohodku);
3. da jedan od roditelja ili njihovi roditelji ima neku nekretninu u Priboju (uzeti rešenje o plaćanju poreza na imovinu);
4. da je vozilo registrovano u Priboju (priložiti fotokopiju saobraćajne dozvole);
5. da dete pohađa vrtić (dostaviti potvrdu iz vrtića).

Da bi dete dobilo sedište, ne moraju biti ispunjeni svi uslovi, jer oni samo služe kao dokaz da dete živi na teritoriji opštine Priboj.
Roditelji čija su deca već ostvarila pravo na sedište u nekoj od prethodnih raspodela, nemaju pravo da konkurišu opet za isto dete.

Prijave za Konkurs se primaju od srede 13. jula do 01.avgusta (ponedeljak), u kancelariji br.5 Opštinske uprave Priboj. Više informacija o Konkursu možete dobiti pozivanjem broja 033/2452341, lokal 117.

Ovo je šesta po redu podela autosedišta za decu. Opština Priboj je kroz Savet za bezbednost saobraćaja, do sada opredelila ukupno 420 sedišta, a novim konkursom biće obuhvaćeno još 100 novih.

Raspodela autosedišta i edukacija roditelja o pravilnoj upotrebi istih je 10. avgusta u sredu.