slideshow04

Vesti

Luna Pilić iz Splita pobednik 9. festivala "Dani Danila Lazovića"

Pobednica u govorenju poezije devetog festivala "Dani Danila Lazovića" je Luna Pilić iz Splita, studentkinja Akademije umetnosti iz Beograda, klasa profesorke Ive Milošević. Luna je govorila pesmu "Jubavi", Slobodanke Bobe Đuderije, poznate splitske pesnikinje.

Pobednici Festivala pripala je nagrada "Povelja Danilo Lazović" i novčani deo nagrade, koju joj je uručio predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

Luna je prvi put nastupala na jednom ovakvom festivalu, a Priboj joj se, kaže, posrećio.

"Izabranom pesmom želela sam da ovoj divnoj publici donesem komad Splita i komad mora u Priboj. Ljudi su divno prihvatili ovu pesmu i ja sam presrećna.", kazala je Luna Pilić, pobednica devetog festivala "Dani Danila Lazovića".

Ovogodišnji stručni žiri bio je u sastavu: prof.dr Radovan Knežević prof.Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, predsednik stručnog žirija, Miroslav Miki Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja, Elvira Aljukić, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Tuzli, Isidora Minić, prvakinja Ateljea 212, Nebojša Dugalić, prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Od ove godine ustanovljena je Specijalna nagrada "Smart produkcije", koju čini plaketa i angažman pobednika u projektu pomenute produkcije (uloga u seriji). Žiri u sastavu Svetlana Drinjaković producentkinja, filmska i televizijska rediteljska, vlasnica i direktorka "Smart medija produkcije" i art direktor istoimene produkcije Dukan Radenković, doneli su odluku da studentkinja Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Zvečanu, Nevena Nedeljković, bude prva dobitnica nagrade.

Petočlni žiri, koji su činili prošlogodišnji takmičari festivala, doneo je odluku da Danka Milovanović, pobedi na "Internet konkursu u govorenju poezije". Danka je osvojila novčani deo nagrade i predstavila se publici na završnoj večeri festivala.

Takmičarskoj večeri prethodio je nastup gradskog tamburaškog orkestra iz Pljevalja i vokalne grupe Lirike.

Muzička gošća završne večeri festivala bila je glumica Dragana Mićalović, koja je nastupala uz pratnju Pavla Joksimovića, dok je gost glumac bio Nebojša Dugalić.