slideshow04

Vesti

"Pažljivko" u Priboju

Popularni "Pažljivko", posle dve godine pauze, zbog pandemije korona virusa, 12.oktobra, gostovao u Priboju, gde je u sali Doma kulture, za preko tri stotine pribojskih prvaka i predškolaca, sa svojim nestašnim drugarom Stevicom, izveo pozorišnu predstavu ili, bolje rečeno, edukativnu radionicu "Pažljivkova pravila u saobraćaju".

Pametni "Pažljivko" deci Priboja još jednom je, na njima prikladan način, kroz igru i pesmu, demonstrirao pravilno i bezbedno ponašanje u saobraćaju, zarad, pre svega, njihove bezbednosti.

Šta je levo, šta je desno šta je pešački prelaz, kako se bezbedno prelazi ulica, samo su neka od pitanja, na koja je "Pažljivko", kao odogovorni učesnik u saobraćaju, davao tačne odgovore, a kad to njegov nestašni drugar Stevica, nije ozbiljno shvatao, "Pažljivko" je to i praktično pokazivao na delu.

"Nama je briga za decu na prvom mestu. Ako i jedno dete spasimo da se ne povredi ili nastrada u saobraćaju, mi smo ispunili svrhu postojanja.", kaže Drago Drobnjaković, predsednik Saveta za bezvbednost saobraćaja opštine Priboj.

"Naš cilj je preventiva, da se ne bi bavili posledicama. Zato smo danas u Priboju, kao što ćemo biti u još 70 lokalnih samouprava u Srbiji, da deca pogledaju ovu predstavu i nauče ili se bar podsete osnovnih pravila u saobraćaju.", poručio je Mladen Kovač, iz Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije.

Opštinski savet za bezbednost saobraćaja pribojskim prvacima i predškolcima, poklonio je majicu i ranac sa likom popularnog "Pažljivka", a podsetimo, i jedni i drugi, u novu školsku godinu, zakorače sa "Pažljivkovim pravilima u saobraćaju" za prvake i Bojankom iste sadržine za predškolce.