slideshow04

Održana 44. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održana 44. po redu sednica Opštinskog veća opštine Priboj, koje je danas zasedalo u novom rekonstruisanom sastavu. Sednici Veća prvi put je prisustvovao novi zamenik predsednika opštine Milovan Stojkanović, a u novi saziv ušli su i Hajro Bećirović, Mula Zildžević, Miralem Gogalić i Miroslav Bukvić. Tim povodom, danas je predloženi dnevni red imao dve tačke, jer je osim Izveštaja o radu Opštinske uprave Priboj za 2013. godinu, dopunjen Predlogom Odluke o zaduženju pojedinih članova Opštinskog veća određenim područjima iz nadležnosti Opštine.

U uvodnom obraćanju predsedavajući, predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, pozdravio je sve prisutne članove novog, rekonstruisanog nakon poslednje sednice Skupštine opštine, saziva. On je istakao da novi sastav nije rezultat toga što je stari loše radio, naprotiv, pohvalio je rad bivših članova, kao i bivšeg zamenika predsednika Opštine, koji su u svom mandatu svoj posao obavljali dobro. Kako je rekao, ovo je rezultat u jednom delu racionalizacije, koja donosi određenu uštedu, ali i toga što se aktuelnoj koaliciji pridružio i SDP, tako da je siguran da će se ubrzo videti i značajan napredak. "Ono što nam predstoji je veliki rad, mnogo posla. Ono što je dobro su prvi optimistični pogledi u ovom novom sastavu, a očigledno je i rešenje pitanja Fap-a. Svi smo saglasni da je pitanje Fap-a suštinski važno za Priboj", rekao je predsednik opštine Priboj, dodajući da se mora ozbiljno shvatiti odgovornost u smislu raspolaganja sredstava, imajući u vidu da je Priboj grad ljudi sa mnogo problema, pre svega socijalno ugroženih, kojima je pomoć i te kako potrebna.

U okviru rasprave po prvoj tački dnevnog reda, Predloga Odluke o zaduženju pojedinih članova Opštinskog veća određenim područjima iz nadležnosti Opštine, predsedavajući je obrazložio ponaosob nova zaduženja starih i novih članova Veća. Predsednik Rvović je rekao da će u budućnosti insistirati na tome da svaki član Veća na Skupštini obrazlaže i zastupa odluke iz svog resora. Na zasedanju su se obratili i novi članovi Veća koji su se zahvalili na ukazanom poverenju, koje će opravdati dajući svoj maksimalni doprinos. Novom Odlukom, pored poslova koje Opštinsko veće obavlja kao kolektivni izvršni organ, pojedini članovi Veća zadužuju se za određena područja iz nadležnosti Opštine i to:

  1. Nenad Penezić - za područje kulture i informisanja;
  2. Drago Drobnjaković - za područje mesnih zajednica;
  3. Nikola Joksimović - za područje infrastrukture;
  4. Hajro Bećirović - za područje poljoprivrede i ruralnog razvoja;
  5. Mula Zildžević - za područje obrazovanja i odnosa sa civilnim sektorom;
  6. Miralem Gogalić - za područje preduzetništva i investicija;
  7. Radovan Rovčanin - za područje socijalne zaštite;
  8. Milenko Milićević - za područje budžeta i finansija i
  9. Miroslav Bukvić - za područje omladine i sporta i energetike.

Na današnjem zasedanju, razmatran je Izveštaj o radu Opštinske uprave Priboj za 2013. godinu. Članovi Veća su pohvalili rad Opštinske uprave, koja se pokazala kao pravi servis građana. Načelnik OU Priboj, Miomir Čavić se zahvalio na pohvalama ali i dobroj saradnji Opštinske uprave i Veća, kao i Skupštine opštine koja je do sada podržala sva akta. On je rekao da nas uskoro očekuje izmena Zakona o lokalnoj samoupravi, nakon čega će biti više prostora za usaglašavanje rada između organa Opštine. Izveštaj je utvrđen i poslat Skupštini opštine na usvajanje.

44 sednica opstinskog veca