slideshow04

Fondacija Đoković završila izgradnju teniskog terena u Priboju

Radovi na izgradnji teniskog terena, čiju izgradnu finansira Fondacija Novaka Đokovića, proteklog vikenda konačno su privedeni kraju. Tereni čija je gradnja započeta polovinom meseca septembra završeni su u roku, kao što je i bilo predviđeno, polovinom meseca oktobra.

Vrednost radova je oko 25.000 evra, koje je obezbedila Fondacija Novaka Đokovića, dok je posebnim ugovorom potpisanim neposredno pre početka radova, opština Priboj bila obavezana da obezbedi sva potrebna administrativna dokumenta, nadzor i nadgledanje izvršenja radova.

Na terenu je postavljen tenisit, vrsta šljake, ugrađena je ograda, a sam teren će imati svu potrebnu opremu (stubove, mrežu, linije, mrežu za prevlačenje, četku za linije, lopate, kolica, klupe za igrače, sudijsku stolicu itd.) kao i rasvetu i ugrađen mehanizam za prskanje/osvežavanje terena.
Ideju da baš u Priboju izgradi teniski teren, Novak Đoković dobio je nakon teksta iz kojeg je saznao da je u Priboju održan prvi teniski turnir u Srbiji 1890. godine, samo tri godine nakon što je održan u Londonu a 12 godina pre nego što je počeo da se igra u Beogradu. Želja Fondacije Novaka Đokovića je da grad u kojem je tenis zapravo počeo u Srbiji, dobije pravi teren i tako nastavi da popularizuje ovaj sport i omogući deci iz Priboja da treniraju.

teniski teren fondacija djokovic