banner-mosi2018

Večeras počinju Dani Danila Lazovića

Drugi po redu festival "Dani Danila Lazovića", posvećen doajenu srpskog glumišta, proslavljenom Pribojcu i omiljenom junaku iz filmova i serija, počinje večeras. Festival će otvoriti Izložba plakata i programa predstava u kojima je igrao Danilo Lazović, u galeriji Zavičajnog muzeja iz Priboja "Nadežda Nada Vitorović".

"Dani Danila Lazovića" su podržani od strane opštine Priboj, a od ove godine su i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Prvog festivalskog dana publici i posetiocima predstaviće se Amaterska pozorišna scena Doma kulture "Pivo Karamatijević", sa predstavom "Čaršija", u režiji Milorada Damjanovića a po tekstu Dušana Jankovića.

Festival će trajati tri dana (30 i 31. oktobar i 01. novembar), a posetioci festivala će biti u prilici da prisustvuju izložbi plakata i programa predstava u kojima je Danilo igrao, projekcijama, izvođenju predstave “Čaršija” Dušana Jankovića, seminaru profesora FDU-a Radovana Kneževića pod nazivom “Savremeno govorenje poezije”, kao i samom takmičenju studenata Akademija umetnosti i brojnim drugim dešavanjima. Gost glumac biće Vojin Ćetković, glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a ove godine članovi stručnog žirija biće Radovan Knežević, Vojin Ćetković, Ivan Vuković, Saša Đurašević i Jelena Lazović.

Na festivalu koji se vodi idejom da očuva sećanje i iskaže poštovanje prema doajenu srpskog glumišta Danilu Lazoviću i da se bavi afirmacijom govorenja poezije, ove godine takmičiće se 10 takmičara iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i naše zemlje.
Festival “Dani Danila Lazovića” nagrađuje pobednika, studenta glume Akademije umetnosti, koji osvoji najviše glasova stručnog žirija. Nagrada za pobednika je “Povelja Danilo Lazović” i nagrada od hiljadu evra u dinarskoj protivvrednosti, koja se obezbeđuje pod pokroviteljstvom Predsednika opštine Priboj. Prošlogodišnji pobednik festivala je glumac, i ovogodišnji član žirija, Saša Đurašević.

Za više informacija posetite sajt Festivala Dani Danila Lazovića.

banner-DANIlo