slideshow04

Deset godina humanosti - "Stara Raška" obradovala preko 250 mališana

Desetu godinu zaredom, humanitarna organizacija "Stara Raška" pomaže žitelje opština koje se nalaze na teritoriji stare Raške oblasti. Tako je bilo i ove godine, a osim Prijepolja pomoć su dobila deca iz Nove Varoši i Priboja.

Organizacija koja broji preko 3000 fizičkih lica kao članova i oko 200 pravnih lica, u nedelju 4. januara 2015. godine, podelila je pomoć za preko 250 dece sa teritorije opštine Priboj. Visina novčane pomoći iznosila je 5.000 dinara po detetu. Na dodeli novčane pomoći u Domu kulture u Priboju, bio je prisutan i predsednik UO "Stara Raška" Vojin Vučićević, koji se zahvalio lokalnoj samoupravi na dobroj saradnji, bez koje danas prema njegovim rečima ništa ne bi bilo ovako dobro organizovano. On je posebno istakao doprinos porodice Varaklić iz Kanade a rodom iz Prijepolja, koja je izuzetno posvećena Raškoj oblasti. Vučićević je podsetio da je od 2003. godine, kada je organizacija zvanično osnovana, dodeljena pomoć za preko 10.000 dece sa teritorije opština Raške oblasti i to u vrednosti od preko pola miliona kanadskih dolara, što je vrednost oko 50 miliona dinara.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, koji je bio prisutan izrazio je zadovoljstvo zbog jednog ovakvog humanog gesta, kome je bio u prilici da prisustvuje. Ovo je pravi vid pomoći građanima Priboja, a u pitanju je akcija na koju možemo biti ponosni, jer će danas usrećiti 250 mališana, rekao je Rvović. Kako je rekao, humanitarna organizacija "Stara Raška" na pravi način pokazuje da se može biti uspešan a i pomagati drugima.

Pomoć za 250 dece biće deljena i u ponedeljak, 5. januara deci u Novoj Varoši, a osim ovog vida pomoći, humanitarna organizacija "Stara Raška" protekle godine opredelila je 2,5 miliona dinara za pomoć ugroženima u poplava, ali je otvorila i centralni magacin humanitarne pomoći u Priboju za tri opštine.
stara-raska-nova-godina-2015 1
stara-raska-nova-godina-2015 2