slideshow04

Održana 57. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održana 57. po redu sednica Opštinskog veća opštine Priboj, inače prva u ovoj godini. Na dnevnom redu našli su se Rešenje o raspodeli sredstava za sportske klubove, manifestacije i programe u 2015. godini, kao i Rešenje o dodeli nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Priboj povodom školske slave "Sveti Sava", ali je i doneta Odluka o angažovanju revizije završnog računa opštine Priboj za 2014. godinu.

Predsednik opštine Priboj i predsedavajući, Lazar Rvović rekao je da su sredstva namenjena sportskim klubovima neznatno povećana u odnosu na prethodnu godinu, kao i da je predlog o raspodeli sredstava dao Sportski savez opštine Priboj, koji je raspodelu razmatrao na svojim organima. Predsednik je dao predlog za sportske klubove, sa kojim su se složili i drugi članovi Veća, da obzirom da se finansiraju iz budžeta ukinu članarinu i da se ne agažuju sportisti sa strane. Sa sednice Opštinskog veća je poručeno da će to doprineti razvoju naše omladine, naših klubova, iako predlog nije obavezujuć. U budućnosti će biti još izdvajanja na ime sporta i rekonstukcije sportskih objekata pri školama, koje su rasadnici budućih sportista, a i na taj način doprineće se masovnosti sporta.

Doneto je Rešenje da se svim osnovnim i srednjim školama opredeli po 20.000 dinara po školi za nagrađivanje najboljih učenika povodom školske slave "Sveti Sava". Ovo je praksa koja postoji već osam godina zaredom, i nije jedini vid nagrađivanja najboljih. Većnici su danas i doneli zaključak o novčanoj pomoći za đake pešake, koji do škola i natrag nemaju prevoz, pa će po učeniku iz budžetskih sredstava biti izdvojeno 8.000 dinara.

Danas je doneta Odluka o reviziji Završnog računa opštine Priboj za 2014. godinu, na osnovu koje će biti angažovana ovlašćena revizorska institucija.

014. godinu, na osnovu koje će biti angažovana ovlašćena revizorska institucija.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

53-sednica-opstinskog-veca