slideshow04

Opština Priboj donirala Opštoj bolnici Priboj merač bilirubina za novorođenčad

Da je ulaganje u kvalitet zdravstvene zaštite, kako na primarnom tako i na sekundarnom nivou prioritet u okviru jedne lokalne zajednice, pokazuje još jedna donacija lokalne samouprave u Priboju, pribojskom zdravstvu. Ovaj put je u pitanju merač bilirubina za novorođenčad, čija je vrednost oko 5.000 evra, nakon čega je opština Priboj postala sedma u Srbiji koja ima ovaj aparat.

Aparat je je direktoru Opšte bolnice Priboj dr Draganu Ćetkoviću, predao predsednik Opštine Lazar Rvović, u društvu predsednika Skupštine opštine Priboj Saše Vasilića i bolničkog kolektiva. Donacija aparata je prema rečima prvog čoveka pribojske opštine, rezultat jedne objektivne potrebe, za koju su novac izdvojili građani Priboja. On je takođe istakao da nijedan zahtev do sada, koji je pristigao iz Bolnice ili Doma zdravlja nije odbijen, a da će se zdravstvo i u budućnosti pomagati. Posebno ohrabruje vest da se broj novorođenčadi povećava, ali i to da je aktuelni ministar zdravlja rešio da uvede red u zdravstvo, kazao je on.

Merač bilirubina za novorođenčad koji do sada Opšta bolnica Priboj nije imala, koristiće neonatološki odsek, boks za bebe na Ginekološko-akušerskom odeljenju, a upotrebom istog, novorođenčad će biti pošteđena traume prilikom vađenja krvi.

Ovo je nije prva donacija ove vrste pribojskom porodilištu. Samo u proteklom periodu kupljena su dva prekopotrebna aparata, fiksni inkubator i fotolampa, čija je ukupna vrednost milion i 448 hiljada dinara. Iz lokalne samouprave je poručeno da stoje na raspolaganju i u budućnosti za donacije objektivne potrebe.

bolnica merac bilirubina 1
bolnica merac bilirubina 2