slideshow04

KLER: “Pokreni se za posao” - Produžen rok za konkurisanje

Novi ciklus konkursa “Pokreni se za posao” koji je bio otvoren od 15.oktobra 2014. do 31.januara 2015. godine produžen je do 10. februara 2015. godine. Razlog za produženje roka jeste velika zainteresovanost građana za konkurisanje.

Program „Pokreni se za posao“ obezbeđuje podršku preduzetnicima u započinjanju ili unapređenju sopstvenog poslovanja kroz bespovratne donacije u opremi, obezbeđivanje stručnih i poslovnih obuka i poslovno savetovanje.

Svake godine, 100 malih porodičnih biznisa ima mogućnost da pokrene ili unapredi sopstveni posao. Iskoristi mogućnost – Pokreni se za posao!

Program obezbeđuje:
- bespovratna sredstva u iznosu do 220.000 dinara u vidu opreme neophodne za pokretanje ili unapređenje preduzetničke delatnosti;
- poslovne i stručne obuke;
- stalnu savetodavnu pomoć od strane ekonomskih stručnjaka.

"Pokreni se za posao“ program namenjen je osobama sa dobrom poslovnom idejom iz cele Srbije. Namenjen je osobama koje krasi preduzetnički duh, ali im zbog socijalnog statusa nisu dostupni krediti komercijalnih banaka.

Uslovi konkursa:
- prebivalište ili boravište na teritoriji Republike Srbije;
- dobra i održiva poslovna ideju za započinjanje ili unapređenje sopstvenog biznisa;
- popunjen prijavni obrazac.

Program „Pokreni se za budućnost“ komponenta je programa koja je namenjena mladim, visokoobrazovanim ljudima sa dobrom poslovnom idejom.

Uslovi su:
- mladi visokoobrazovani građani između 23 i 35 godina starosti;
- studenti završnih godina master studija ili stečena diploma sa akreditovanog fakulteta sa teritorije Republike Srbije (maksimalno 3 godine pre trenutka prijavljivanja na konkurs ili kraće);
- prebivalište ili boravište na teritoriji Republike Srbije;
- dobra i održiva poslovna ideja za započinjanje ili unapređenje sopstvenog biznisa;
popunjen prijavni obrazac.

Više informacija pogledajte ovde.

pokreni se za posao 2013