slideshow04

Održana 64. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je zasedalo Opštinsko veće opštine Priboj. Na 64. po redu sednici danas je bilo šest tačaka dnevnog reda, koje su sve utvrđene i usvojene.

Zasedanje je otvorio predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, koji je nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa prethodnih sednica Veća, pohvalio Izveštaj o radu Opštinske uprave Priboj za 2014. godinu, stavljajuću u prvi plan dobru saradnju sa Opštinskom upravom i njenim zaposlenima, ali i načelnikom OU. Sažet Izveštaj standardne forme usvojen je jednoglasno.
Danas je i razmotren i u skupštinsku proceduru prosleđen Izveštaj o radu Regionalne sanitarne deponije "Banjica" za 2014.godinu, kao i Izveštaj o radu JP "Toplana Priboj" za 2014. godinu. Predsednik Opštine je podsetio da su budžetom predviđena sredstva za kreditno zaduživanje i ulazak u priču oko toplane na biomasu, kao energetski isplativije varijante grejanja, ali se trenutno priča prolongira imajući u vidu da Radna grupa Vlade zadužena za pitanje FAP-a planira da privatizaciju rešava fazno, kako bi svi delovi FAP-a bili uspešno privatizovani ali i rešeno pitanje vlasništva. Prema njegovim rečima, preuzimanje Toplane će biti ubrzano, nakon rešavanja pitanja vlasništva. Članovi Opštinskog veća su se složili da trenutni vid poslovanja toplane nije održiv na duže staze i da bi opštini i građanima u komercijalnom smislu više odgovarala isplativija varijanta grejanja na biomasu. Iako je završena prethodna grejna sezona, planira se traženje otpisa duga prema Robnim rezervama, što je jedna od preporuka sa sastanka u resornom ministarstvu, rekao je Rvović.
Doneto je Rešenje po zahtevu Jordamović Nihada za otpis zaduženja komunalne takse i data je saglasnost na predlog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskom pravobranilaštvu opštine Priboj.
Opštinsko veće je danas povodom velikog broja zahteva za postavljanje montažnih bašti, donelo Zaključak da se da saglasnost za postavljanje onih koje su bile postavljene 2014. godine, dok za sve nove zahteve u 2015. godini saglasnost nije data.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.53-sednica-opstinskog-veca