slideshow04

Počeli radovi na asfaltiranju 4km puta u Sastavcima

Prilikom posete prvog čoveka "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka opštini Priboj u februaru ove godine, dogovoreno je asfaltiranje 4 km puta u Sastavcima, deonice od suštinskog značaja za povezivanje 2/3 opštine Priboj asfaltom u pograničnom području. Na taj način u budućnosti, građani opštine Priboj do svojih sela dolaziće 70% teritorijom opštine Priboj bez prelaska graničnih prelaza.

Kao što je i dogovoreno sa direktorem "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom, u veoma kratkom roku počela je i realizacija ovog za opštinu Priboj istorijskog projekta. Juče su zvanično počeli radovi na pripremi za asfaltiranje ovog putnog pravca, pa je tako posut tampon, urađeni su propusti, kanal i nasip. Asfaltiranje će biti završeno u narednih dvadesetak dana na zadovoljstvo građana opštine Priboj koji će u budućnosti do svojih sela dolaziti teritorijom republike Srbije zaobilazeći granične prelaze i carinsku proceduru, obzirom da će biti spojeno 2/3 opštine, u ovom slučaju put Luka-Crnuzi-Kasidoli-Sastavci.

poseta zorana drobnjaka 1

Revitalizacijom ovih putnih pravaca u pograničnom području pomaže se razvoj ovog kraja, što je i država prepoznala kao prvorazredni problem, pa će samo u ovoj godini za puteve u opštini Priboj iz republičkih sredstava biti izdvojeno oko 80 miliona dinara. Osim asfaltiranja 4km puta u Sastavcima, kako je dogovoreno u februaru, asfaltiraće se 2,5 km prilaza Priboju, horizontalna saobraćajna signalizacija na Banji, zaštitna ograda od Banje do Jarmovca ali i problem odvodnjavanja do Jarmovca.

Ono što se planira nakon završetka radova jeste proširenje trase, dok će se raditi i odbojne ograde. Lokalna samouprava prepoznala je značaj ovih putnih pravaca, pa će tako što iz sopstvenih sredstava u budućnosti, što dobrom saradnjom sa Vladom i resornim ministarstvom posvetiti dodatnu pažnju seoskim putnim pravcima, koji kao asfaltirani u ovom slučaju obezbeđuju bolji plasman i tržište poljoprivrednim kulturama iz ovog kraja.

poseta zorana drobnjaka 2