slideshow04

Odluka o izboru programa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Priboj za 2015. godinu

Na osnovu raspisanog Konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti informisanja iz budžeta opštine Priboj za 2015. godinu, Komisija koju je obrazovao predsednik opštine Priboj izvršila je izbor i ocenu projekata iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Priboj, putem štampanih, radio, televizijskih i elektronskih medija, koji se sufinansiraju iz budžeta opštine Priboj. Na osnovu predloga Komisije predsednik opštine Priboj donosi Odluku o sufinansiranju projekata.

Odlukom je predloženo finansiranje sledećih Projekata:

1. Informativno-marketinško društvo „Vesti“ - 100.000,00 dinara
2. Informativni centar „Koran“ - 4.100.000,00 dinara
3. Informativno i marketinški centar „Luna Pres“ - 100.000,00 dinara
4. Studio za videoprodukciju „Ča-Video“ - 350.000,00 dinara
5. Novinska agencija „Beta Pres“ - 150.000,00 dinara
6. Društvo za novinsko izdavačku delatnost „Dan Graf“ - 100.000,00 dinara
7. Radio „Lim“ - 950.000,00 dinara
8. “Forum žena Prijepolja“ - 150.000,00 dinara

Komisija smatra da predloženi projekti u različitoj meri odgovaraju na potrebe iskazane odlukom SO-e Priboj o projektnom finansiranju medija.U tom smislu, Komisija je izvršila ocenjivanje i selekciju predloženih projektnih aktivnosti. Poseban značaj Komisija ukazuje na postojanje i potrebu medijskih projekata koji su u svim svojim segmentima lokalno zasnovani. Komisija smatra da projektne i programske aktivnosti lokalnih medija na teritoriji opštine Priboj u najvećoj meri odgovaraju kriterijumima iz navedene opštinske odluke. Ceneći značaj koji imaju lokalni mediji, ali uvažavajući stepen uticaja regionalnih i nacionalnih medija koji su se javili na ovaj konkurs, Komisija smatra da navedene projekte treba podržati u predloženom finansijskom obimu.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.

Rešenje o obrazovanju komisije možete preuzeti ovde.
Odluka o izboru programa možete preuzeti ovde.

Rešenje o izboru programa možete preuzeti ovde.