slideshow04

Uručeni ključevi stanova za porodice ugrožene klizištima

Danas je izvršena svečana primopredaja ključeva od stanova porodicama koje su u proteklom periodu zbog klizišta ostale bez krova nad glavom. Dobrom saradnjom Vlade Republike Srbije i lokalne samouprave iz Priboja pronađeno je rešenje za 19 porodica, od kojih je 9 njih dobilo na trajno korišćenje montažne kuće a njih deset danas zvanično i stanove u stambenom objektu u naselju Šargan.

urucivanje kluceva sargan 1

Ključeve je članovima porodica koje su ugrožene klizištima predao predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, koji je izrazio lično zadovoljstvo što je do ovog trenutka došlo, jer je ovo pravi primer da Vlada Srbije i lokalna samouprava vode računa o svakom građaninu. Iako je trebalo dosta strpljenja i razmevanja, zadovoljstvo mi je što imam čast da vam poželim srećno useljenje uprkos tome što smo svesni da ovo ne može biti adekvatna zamena za vaše domove, rekao je on.
Ukupna vrednost investicije je 49 miliona dinara, a u nju osim stambenog objekta u Šarganu površine preko 600 m2 ulazi i 9 montažnih kuća. Izvođač radova bila je firma "Standar invest grup" iz Beograda, dok je nadzor vršila Direkcija za izgradnju Priboja.

urucivanje kluceva sargan 2