slideshow04

Održana 68. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Danas je održano 68. po redu zasedanje Opštinskog veća opštine Priboj, na kome su pribojski većnici doneli odluke u vezi sa Predlogom zaključka Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima za ukljanjanje montažnih objekata (kioska) i Predlogom Zaključka o pružanju novčane pomoći đacima prvacima.

Sednicu je otvorio predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, koji je članove Veća upoznao sa dosadašnjim vidljivim rezultatima rada Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, napominjući da su u proteklom periodu rešeni neki od glavnih problema na polju bezbednosti u saobraćaju. Imajući u vidu stav Saveta dostavljen Opštinskom veću opštine Priboj, u kome se konstatuje da većina kioska smanjuje vidljivost i preglednost za sve učesnike u saobraćaju, a posebno za pešake, članovi Veća su se složili da je u pitanju dobra inicijativa, a to je blagovremeno uklanjanje takvih objekata, prvenstveno onih koji nisu u funkciji i ne služe svojoj nameni. Predsedavajući Lazar Rvović rekao je da taj problem je nužno rešiti u nekom narednom periodu, kako bi nam grad konačno ličio na jednu urbanu sredinu, i da to pitanje treba rešavati fazno.

Osim o objektima koji su predmet ove tačke dnevnog reda, reči je bilo i o objektima na Trgu Fapa, za koje još uvek ne postoji alternativno rešenje, ali prema rečima predsednika Opštine, rešenje će se tražiti u narednoj godini, obzirom na to da postoji idejno rešenje jedne savremene pijace na koju bi bili izmešteni. Do tada, ovi objekti se neće izmeštati, a predlogom Saveta za bezbednost saobraćaja istu tematiku treba rešiti posebnom odlukom.

"Kada je u pitanju Trg FAP-a, u ovom trenutku nije pametno ostaviti ljude bez izvora finansiranja, bez dobrog alternativnog rešenja koje bismo im ponudili. Postoji dobro idejno rešenje savremene pijace, u tom smeru ćemo raditi naredne godine.", rekao je Rvović.

Imajući u vidu problematiku i broj montažnih objekata koji smanjuju vidljivost u saobraćaju prvenstveno za pešake, članovi Veća su se saglasili da po preporuci Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, treba ukloniti sve tezge i kioske koje nisu u funkciji duži vremenski period. Preporuka se ne odnosi na montažne objekte na Trgu Fapa, za koje je nužno doneti posebnu odluku.

Članovi Opštinskog veća danas su doneli i Zaključak o pružanju novčane pomoći đacima prvacima, koji će prvog radnog dana dobiti novčanu pomoć u iznosu od 5000 dinara, na ime nabavke školskog pribora. Kako je rekao predsednik opštine Priboj, pohvalno je što se ove godine povećao broj đaka prvaka. Takođe, đacima će Savet za bezbednost saobraćaja podeliti knjigu "Pažljivkova pravila u saobraćaju", koje je obezbedila Agencija za bezbednost u Saobraćaju.

Dnevni red sednice možete pogledati ovde.

53-sednica-opstinskog-veca