slideshow04

Priboj dobija gradsko izletište "Ljeskovac"

Priboj će uskoro dobiti prvo gradsko izletište na Ljeskovcu, zahvaljujući projektu Turističke organizacije Priboj "Uređenje gradskog izletišta Ljeskovac", sa kojim je Turistička organizacija konkurisala za sredstva u okviru Poziva na Konkurs za dodelu subvencija za razvoj turizma u 2015. godini, kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

ljeskovac izgled terena

Vrednost radova koji su započeti danas je 2 miliona dinara, a planirano je da se radi narednih mesec dana. U pitanju je površina od 20 ari, a samo izletište nalazi se 11 km od novog dela Priboja. Radovima je predviđeno postavljanje neophodnog mobilijara za jedno izletište, a kao vanprojektna aktivnost planira se i popravljanje putne infrastrukture, što će se uraditi sredstvima iz budžeta opštine Priboj. Na taj način, građani Priboja dobiće prvo izletište ovog tipa, na jednoj od najprimamljivijih lokacija za odmor u prirodi.

ljeskovac panoramski pogled

Realizacijom ovog projekta Priboj će dobiti unapređenu ponudu turističkih proizvoda ovog kraja i turistički prostor, koji će osim građanima Priboja biti primamljiv i građanima susednih opština, a kao takav biće na korist svim generacijama. Ovo je samo jedan od prvih koraka razvoja turističkih potencijala i ponude ovog kraja, nakon skorašnjeg obeležavanja biciklističke i pešačke staze.

ljeskovac idejno resenje