slideshow04

Nova pomoć HO STARA RAŠKA voćarima u Priboju

Juče je održan sastanak Izvršnog odbora HO Stara Raška Ispostave Priboj, kom su prisustvovali menadžer HO Stara Raška Vojin Vučićević i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović sa saradnicima.

Na sastanku su dogovorene zajedničke aktivnosti oko nastavka projekta „Pomoć voćarima u Raškoj oblasti“, u okviru koje HO Stara Raška obezbeđuje za pribojske voćare 1.500 sadnica raznog voća za jesenju sadnju. Predsednik opštine Priboj je obećao da pomoć lokalne samouprave ovom projektu neće izostati, kako bi se stvorila dobra osnova za prolećne aktivnosti voćara, koji bi se osnažili da u sledećoj godini postanu bitan činilac u poljoprivrednoj proizvodnji ovog kraja, što bi kasnije stvorilo uslove i za jačanje prerađivačke industrije voća.

Na sastanku je menadžer organizacije upoznao predstavnike lokalne samouprave i sa aktivnostima HO na skupljanju i predstojećoj distribuciji, prehrambenih proizvoda, brašna, šećera, ulja i drugih neophodnih proizvoda za rad đačkih kuhinja u Priboju kao i predškolske ustanove Neven.

stara raska pomoc vocarima