slideshow04

HO "Stara Raška" podelila božićne poklone deci Priboja

U susret Božiću HO "Stara Raška" je uz pomoć svoje sestrinske organizacije HF "Stara Raška" iz Kanade obradovala 115 mališana iz Priboja sa novčanim poklonima u ukupnom iznosu od 550.000 dinara.

stara raska podela poklona 2016

Jedanaestu godinu zaredom porodica Varaklić, kroz organizaciju dijaspore u HF "Stara Raška" u Kanadi, prikupljene novčane priloge prosleđuje deci u Prijepolju, Priboju, Novoj Varoš i Sjenici. Novčani prilozi se doniraju kao božićni pokloni i jedan vid pomoći Raškoj oblasti u borbi sa sve alarmantnijom pojavom „bele kuge“ i migracija, koji prete da u potpunosti devastiraju ovaj kraj.
Menadžer HO "Stara Raška" Vojin Vučućević prisustvovao je podeli priloga sa saradnicima, gde je tom prilikom izjavio: "Jačanje porodice i opstanak naroda na prostorima Raške oblasti je imperativni cilj humanitarne fondacije, koja već 15 godina tu svoju humanu misiju sprovodi na ovim prostorima." On je dodao da je Priboj do sada po broju članova i aktivnostima prednjačio u svom radu u Raškoj oblasti, ali se zahvalio i lokalnoj samoupravi na trudu i predsedniku Opštine Lazaru Rvoviću, koji je bez izuzetka podržao sve projekte i aktivnosti Stare Raške.
Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović istakao je značaj saradnje ove organizacije i lokalne samouprave, bacivši kratak osvrt na humanost porodice Varaklić: "Činjenica je da mnoge ličnosti, porodice i firme raspolažu ogromni materijalnim bogastvom, ali da samo retki kao Varaklići svoje bogastvo dele sa drugima i pomažući one koji su najugroženiji, pokazuju ono svoje najveće bogastvo koje čovek može da ima, a to je humanost i spremnost da se deli i pomaže drugima.“
Predsednik Rvović i menadžer HO "Stara Raška" Vojin Vučućević, najavili su još intenzivniju saradnju HO u 2016. godini na dobrobit građana Priboja i Raške oblasti.